Kraj podpoří 5 miliony klubovou scénu, kulturní akce i aktivity regionálního významu
Kraj podpoří 5 miliony klubovou scénu, kulturní akce i aktivity regionálního významu
foto: Jiří Balát

Zlínský kraj – Ode dneška mohou zájemci podávat žádosti o dotaci v Programu na podporu klubové scény, kulturních akcí a aktivit regionálního významu. V prvním kole uvolní Zlínský kraj na akce konané od 1. ledna do 31. srpna 4 miliony korun. Příjem žádostí bude probíhat od 20. do 31. ledna. Předpokládaný 1 milion korun pak půjde na akce konané od 1. července do 31. prosince. V tomto případě budou žádosti o dotaci přijímané od 17. do 28. dubna.

„V letošním roce došlo k rozšíření programu o podporu klubové scény. Pevně věřím, že tento krok otevře další možnosti kulturního vyžití mladých lidí, ale pomůže i rozšíření a zpřístupnění nových míst, které nabídnou zajímavé akce,“ uvedla Zuzana Fišerová, radní pro oblast kultury a školství.

Oddělení kultury Krajského úřadu Zlínského kraje uspořádalo v úterý 17. ledna pro zájemce o dotaci metodický den formou videokonference. Účastníci semináře měli kromě informací o vyhlášeném programu možnost vyplnit společně elektronickou žádost. Formulář žádosti včetně návodu na jeho vyplnění najdou zájemci na webových stránkách Zlínského kraje: https://www.kr-zlinsky.cz/vyzva-k-predlozeni-zadosti-o-dotaci-z-fondu-zlinskeho-kraje-sekce-kultura-na-obdobi-od-1-1-2023-do-31-8-2023-aktuality-18100.html

„Usiluji o to, aby alokovaná částka 5 milionů korun v Programu na podporu klubové scény, kulturních akcí a aktivit regionálního významu na rok 2023 byla navýšena tak, abychom ve druhém kole rozdělovali stejnou částku, jako v kole prvním. Cílem je podpořit pořadatele akcí tak, aby se kultura ve Zlínském kraji po těžkém covidovém období nadechla a pestrou nabídkou pomohla lidem zapomenout na energetické či jiné starosti. Velmi si vážím organizátorů kulturních akcí a projektů, kteří svůj čas investují do pořádání akcí bez nároků na honorář,“ doplnila radní Zuzana Fišerová.

Adéla Čuříková, Krajský úřad Zlínského kraje