Zlínské filmové léto nabídne české i americké lahůdky. Promítat se bude na sedmi místech
Zlínské filmové léto nabídne české i americké lahůdky. Promítat se bude na sedmi místech
foto: Město Zlín

Zlínský kraj – Šestnáct filmových lahůdek převážně z české a americké produkce nabídne letošní Zlínské filmové kino. To začne v pátek 30. června a potrvá téměř dva měsíce.
„Zlínské filmové léto bude i letos jedinečnou událostí, která zpestří letní večery ve městě. S šestnácti filmy na sedmi různých místech je zajištěno, že každý divák si najde to svoje a bude moci zažít nezapomenutelný filmový zážitek,“ uvedl primátor Jiří Korec.

Program letního kina odstartuje v pátek 30. června na Zámku Zlín, kde je od 21:30 hodin na programu snímek Muž jménem Otto. Hlavní roli filmu americko-švédské produkce, jehož předlohou je celosvětový knižní bestseller Muž jménem Ove, ztvárnil Tom Hanks.

První prázdninový den se filmoví nadšenci mohou těšit na stejném místě a ve stejný čas na českou komedii Kdyby radši hořelo s Michalem Isteníkem, Miroslavem Krobotem a Annou Polívkovou v hlavních rolích.

Největší porci filmových lahůdek nabídne Park Komenského, kde se v červenci uskuteční hned čtyři promítací večery. Od středy 12. do soboty 15. července nabídnou postupně české filmy Střídavka, Buď chlap!, Život pro samouky a americký hit Strážci Galaxie: Volume 3.

„Fanoušky jistě potěší, že tentokrát budou mít na výběr už ze sedmi promítacích míst. Snímky budou nově k vidění také na venkovní terase hotelu Tomášov a v parčíku u dětského hřiště U Majáku,“ uvedla vedoucí oddělení cestovního ruchu města Zlín Eva Manišová.

Atmosféru terasy hotelu Tomášov ozvláštní v pátek 28. července snímek Baze Luhrmanna Elvis. Film o životě a hudbě Elvise Presleyho, kterého si zahrál Austin Butler, líčí komplikovaný vztah krále rokenrolu s tajemným manažerem a plukovníkem Tomem Parkerem.

Zlínské filmové léto zakončí nově dva promítací dny v parčíku u dětského hřiště U Majáku. V pátek 18. srpna bude lákadlem slovenský film Invalida, v sobotu 19. srpna pak letošní program ukončí americký velkofilm Indiana Jones a nástroj osudu.

Vstup na všechna představení je zdarma. „Organizátoři doporučují zájemcům, aby si kvůli většímu pohodlí vzali s sebou deky nebo rozkládací židle. Občerstvení je zajištěno,“ dodala Manišová.

Kateřina Nosková