Vsetínské kulturní léto rozezní multižánrové uskupení Já, Kubo & Band
Vsetínské kulturní léto rozezní multižánrové uskupení Já, Kubo & Band
foto: DK Vsetín

Vsetín – Ve čtvrtek 29. června se mohou diváci těšit na další z řady koncertů Vsetínského kulturního léta. Programu letního večera se tentokrát ujme multižánrová kapela Já, Kubo & band. Koncert začíná již tradičně v 19 hodin.

Vznik kapely se datuje do roku 2017, kdy byl dlouholetý muzikant a zpěvák Ivan Jakubo osloven svými přáteli, jestli by nesestavil kapelu na jejich svatbu. Slovo dalo slovo a kapela byla na světě. Členové byli nadšeni z diváckého přijetí a rozhodli se koncertovat dál. Kapela i navzdory covidové pauze zaznamenala řadu vystoupení na společenských akcích. Nyní působí ve složení Radomír Pavlíček, Ivan Trpík, Ivan Jakubo, Monika Jelénková, Libor Kukula a Marek Plesník. Já, Kubo & band má ve svém repertoáru cover verze řady interpretů napříč žánry světové hudební scény. Jmenujme například Maroon 5, Katy Perry, Harryho Stylese, Michaela Jacksona či Davida Guetta.

Dramaturgie Domu kultury Vsetín počítá i s „mokrou“ variantou. V případě nepříznivého počasí se koncert odehraje v Malém sále Domu kultury. „Informace o případném přemístění se diváci dozví v den konání akce nejpozději v 17 hodin na sociálních sítích a na informačních cedulích na Dolním náměstí,“ připomněl za produkční tým Zdeněk Holoubek.

První červencový týden bude program Vsetínského kulturního léta pozastaven z důvodu státních svátků. Již ve čtvrtek 13. července se však diváci mohou těšit na vystoupení folklórního souboru Vsacan. Po vystoupení bude následovat první letošní letní kino. Promítat se bude nová česká komedie Přání k narozeninám.

Jakub Hekl, DK Vsetín