Zlínská kapela Tokyo vystoupí ve Vsetíně
Zlínská kapela Tokyo vystoupí ve Vsetíně
foto: DK Vsetín

Vsetíín – Další z řady koncertních večerů Vsetínského kulturního léta je před námi. Tentokrát se zaposloucháme do laskavých melodií, citlivých textů a energické hudby zlínské formace TOKYO. Koncert proběhne ve čtvrtek 10. srpna od 19 hodin na Dolním náměstí. Po jeho skončení následuje letní kino s komedií Za vším hledej ženu.

Kapela TOKYO vznikla kolem roku 2000 a hned od počátku se zařadila mezi zlatý fond evropského kulturního dědictví. Kořeny písniček můžeme nalézt v poctivém českém a slovenském big beatu, v tvorbě folkových bardů, v latinskoamerické rytmice, country, jazzu, rocku i v moravských zlidovělých písních Fanoše Mikuleckého. Kapela svou barevnost staví na souzvuku nástrojů obvyklých v rockových tělesech – rytmika držená bicími Marka Šlapanského a baskytarou Kuby Lutnera, podpořená zpěvnou a nápaditou sólovou kytarou Petra Hoffmanna, občas přitvrzená doprovodem kapelníka Martina Lysoněka, který si přezdívá Pigale. Hudbou se proplétá klavír Pavla Procházky a nad ním se tu a tam vyklene duha z trubky Františka Slavíka. Kapela spolupracuje i s mnohými jinými umělci, např. s Vlastou Redlem, akordeonistou Vojtěchem Szabó či s Karlem Markytánem. Nejčastějším a oblíbeným místem, kde můžete TOKYO spatřit a slyšet, je zlínská Šopa, kde každoročně aspoň jednou vystoupí. „Nejsme už mladí, nejsme populární, můžeme si dělat, co se nám zlíbí… a vlastně nic dělat nemusíme. Takže je to čistá radost z hudby a slov. A pokud to někoho z posluchačů navíc baví – je svět stále ještě v pořádku,“ píší členové kapely na svých webových stránkách.

Od 21:30 bude následovat letní kino s českou komedií Za vším hledej ženu. Režisér Miloslav Šmídmajer obsadil do hlavních rolí Hanu Vagnerovou, Alžbetu Stankovou a Terezu Rychlou. Tyto tři filmové kamarádky pojí pevné pouto, které nic nemůže přetrhnout. Ani muž. Co z toho vzejde, když se jim do života přimíchají muži ztvárnění Markem Vašutem, Igorem Orozovičem a Markem Němcem? Osobitá komedie nabízející skvělé herecké výkony a také přehršel slovního i situačního humoru.

Dramaturgie DK Vsetín počítá i s „mokrou“ variantou. V případě nepříznivého počasí se koncert odehraje v Malém sále Domu kultury. Informace o případném přemístění akce se diváci dozví v den konání akce, a to nejpozději v 17 hodin na sociálních sítích pořadatele a na informačních cedulích na Dolním náměstí.

Další týden se pak diváci mohou těšit na folklorní program – přijedou totiž soubory vystupující na letošních Liptálských slavnostech. Ty obstarají bohaté a pestré kulturní odpoledne.

Upozorňujeme návštěvníky, že akce proběhne již od 16 hodin v Pánské zahradě. Letní kino pak přijde na řadu v tradičních 21:30 na Dolním náměstí. Promítat se bude historické černobílé drama Piargy režiséra Iva Trajkova.

Jakub Hekl, DK Vsetín