Pozvánka na autorskou výstavu fotografií Bedřicha Randýska
Pozvánka na autorskou výstavu fotografií Bedřicha Randýska
foto: DK Vsetín

Vsetín – Valašský rodák, zasloužilý fotograf, člen Vsetínského fotoklubu a čerstvý osmdesátník Bedřich Randýsek představí 9. srpna svou tvorbu v prostorách Galerie Stará Radnice.

Bedřich Randýsek se narodil ve Velké Lhotě, kam chodil i první 4 roky do základní školy. Poté navštěvoval ZŠ ve Valašské Bystřici a později nastoupil na odborné učiliště Zbrojovky Vsetín, kde nakonec i pracoval až do důchodu. Fotografování se věnuje od roku 1961. Byl členem dnes již neexistujícího Fotoklubu Z a je zakládajícím členem Fotoklubu Vsetín, kde zastává funkci hospodáře.

Ve své tvůrčí práci se tematicky věnuje krajině a jejím detailům, ale také zátiším nebo dokumentům. Fascinuje ho makrofotografie. Účastnil se řady výstav doma i v zahraničí a získal mnoho ocenění z celostátních i mezinárodních soutěží. Pravidelně zaujímá přední příčky v soutěži Šumný Vsetín, dostal bronzovou medaili FIAP nebo ocenění Grand Prix města Ružomberok. Na mezinárodním Fotosalonu „Strom“ Rožumberok získal v roce 2016 cenu Zvasu slovenských fotografov. „Pan Randýsek vystaví na 100 fotografií, které vytvořil v průběhu života – snímky z let minulých i nedávné doby. Na výstavě budou k vidění také fotografie z autorových fotografických začátků ze 60. a 70. let minulého století,“ doplnil Zdeněk Holoubek, produkční výstav Domu kultury Vsetín.

Vernisáž proběhne 9. srpna od 17 hodin v Galerii Stará Radnice, kde úvodní slovo pronese František Novotný. Výstava potrvá až do 3. září 2023. Galerie je otevřena od úterý do neděle v čase od 14 do 17 hodin.

Jakub Hekl, DK Vsetín