Zastupitelé rozdělili kulturním organizacím dalšího čtvrt milionu
Zastupitelé rozdělili kulturním organizacím dalšího čtvrt milionu
Ilustrační foto foto: Michal Horský

Vsetín – Vsetínští zastupitelé schválili rozdělení finančních prostředků v rámci druhého kola Programu pro poskytování dotací v oblasti kultury na rok 2022. Čtyřem subjektům uvolnili v součtu 258 tisíc korun.

V rozpočtu města Vsetín pro rok 2022 byla na dotační program v oblasti kultury vyčleněna částka 3,1 milionu korun. Zastupitelé na prosincovém zasedání schválili rozdělení 2,842 milionu korun. Zbývajících 258 tisíc korun se rozhodli ponechat v rezervě pro druhé kolo programu. „Chtěli jsme tak dát příležitost ucházet se o dotaci i těm subjektům, jejichž žádosti byly v prvním kole vyřazeny z důvodu nesplnění formálních náležitostí. Šlo především o případy, kdy žadatelé nepřipojili výpis skutečných majitelů daného subjektu, což je nově povinnou přílohou žádosti,“ uvedl místostarosta pro kulturu Pavel Bartoň (ANO 2011).

Zájemci o tuto programovou podporu mohli předkládat žádosti od 28. března do 1. dubna. Učinilo tak šest žadatelů, z nichž ale dva nesplnili nastavená kritéria. „Zbylá čtveřice subjektů se ucházela o více než půl milionu korun. Jejich požadavky tedy o téměř sto procent přesahovaly vyčleněný objem finančních prostředků,“ přiblížil místostarosta Bartoň s tím, že návrh na rozdělení dotací připravila komise pro kulturu rady města a zastupitelé jej následně schválili. Mužský pěvecký sbor Lumír Vsetín tak obdrží 40 tisíc Kč, Valašský krůžek jazzový 20 tisíc Kč, BUBU – klub dětské kultury Vsetín 23 tisíc Kč a Tancklub Vsetín 175 tisíc Kč.

Michal Horský