Zašovské slavnosti letos dvoudenní. Tradiční Gastrofestival LoveFOOD začíná v sobotu 5. září
Zašovské slavnosti letos dvoudenní. Tradiční Gastrofestival LoveFOOD začíná v sobotu 5. září
foto: Jakub Sobotka

Zašová - Zašovskými slavnostmi vyvrcholí oslavy 650 let od první zmínky o obci. Jejich program je postaven zejména na muzikálnosti, která je tradičním rysem Zašové a jejich obyvatel. Hlavním hostem sobotního programu bude zpěvačka a herečka Hana Holišová, tvořící sice v Brně, ale mající kořeny právě v Zašové, odkud pochází její tatínek, dirigent a pedagog, p. Evžen Holiš, a kde trávila velkou část svého dětství.
   „S výjimkou zpěvačky EVAMORE s kapelou je společným rysem všech kapel a interpretů jejich propojení s naší obcí. V kapelách jako jsou Karel Zich Revival Band, Céline Bossu a Celboss, FS Band, Zašovjanka i the Kauč vystupují hudebníci, kteří k Zašové neodmyslitelně patří. Příležitost ukázat se dostanou také současní i bývalí žáci ZUŠ A. Radoka či ZUŠ B-Art.
   Věřím, že všichni tito přispějí k pohodově strávenému dni,“ uvedla dramaturgyně programu Marcela Janišová. Do přípravy se letos zapojily ve velké míře místní spolky, které přispějí jak k samotné programové náplni tak i ke gastro části. Program se bude odehrávat na dvou podiích, doprovodným programem bude výstava historických fotografií v KD a portrétových obrazů v klášteře, který bude rovněž návštěvníkům otevřen.
   Významným dnem nás provede moderátor Ondřej Carda.
   V průběhu gastrofestivalu LoveFOOD své umění předvedou restaurace jako je např. Zebra bar restaurant, Mutant Fast Food, Rožnovský pivovar, Jannie’s coffee house.
   Oslavy budou probíhat i v neděli, otevře je dopolední slavnostní průvod ze Stračky. Hlavní program zahrnující koncerty, loutkové divadlo a show Adolfa Dudka se bude odehrávat na výletišti. Slavnostním koncertem Zašovského chrámového sboru v neděli v 16 hodin vyvrcholí celé oslavy, na které jste srdečně zváni.
   Podrobný program najdete na www.zasova.cz.
   Zašovské slavnosti a Gastrofestival Love FOOD, jejichž organizátory jsou Obec Zašová a MAS Rožnovsko, se konají pravidelně první sobotu v září. Program začíná v 10.30 hod. před kulturním domem. Těšíme se na vás.
Obec Zašová