Zašovské slavnosti a Gastrofestival LoveFOOD první zářijovou sobotu
Zašovské slavnosti a Gastrofestival LoveFOOD první zářijovou sobotu
foto: Obec Zašová

Zašová – Michal Prokop s Framus Five, Annabelle - držitelka Ceny Anděl v kategorii Objev roku 2021, Elvis Presley Vládi Lichnovského, ostravská kapela Tři Vykřičníky budou hlavními hvězdami hudebního programu Zašovských slavností. Nebude chybět mistr ČR v moderní magii Ondřej Sládek. Přijďte si je v sobotu 3. září užít s přáteli či rodinou.

O spokojené chuťové pohárky hostů se postarají v rámci gastrofestivalu LoveFOOD například Rožnovské pivní lázně, Fresca restaurant, Grillfood, Jannie’s coffee house, Lujza coffee & wine či místní iCafé. Čepovat se bude pivo Portáš ze Zašovského pivovaru, připraveno je posezení s občerstvením na výletišti u hasičů..

Pro děti jsou připraveny tvořivé dílničky, balonkový klaun.

Zašovské slavnosti pořádá již po osmnácté Obec Zašová, držitelka titulu Vesnice Zlínského kraje roku 2022, spolu s Místní akční skupinou Rožnovsko.

Další informace:

Hlavní koncert odpoledního programu bude patřit všem, kteří si rádi zabroukají Kolej Yesterday, Blues o spolykaných slovech či Bitvu o Karlův most s, dnes již legendou české rockové a bluesové scény, Michalem Prokopem. Dvojnásobného člena Beatové síně slávy rádia Beat a člena síně slávy ankety Anděl není třeba zvláště představovat. Jeho koncert s obnovenou skupinou Framus Five začne ihned po slavnostním zahájení a předání Cen starosty ve 14.30 hodin a věříme, že si jej užijí opravdu všechny věkové kategorie.

Jestliže na zašovském podiu budeme mít člena síně slávy, musíme samozřejmě mít i držitelku Anděla v kategorii Objev roku 2021. Jméno Anna Žitníková je povědomé málokomu. Umělecký pseudonym této mladé dívčiny Annabelle už asi zejména mladí na sociálních sítích registrovali. Ráda bych ji trochu představila i ostatním, protože věřím, že ji v budoucnu čekají podobné úspěchy jako předchozí držitele ceny Anděl v kategorii Objev roku, např. Lenny či kapely Jelen a Kryštof. Její písničky, které si můžete poslechnout na YouTube či Spotify, jsou směsí popu, R’n’B a hip hopu. Některé, jako asi nejznámější skladba Runnin’ Out Of F* Time, jdou do rocku. Populární zpěv studovala v Londýně, její písničky, které si i sama skládá či produkuje, jsou v angličtině. Ne náhodou se tak stala jednou z tváří loňské kampaně EQUAL a Spotify na slavném billboardu na Times Square v New Yorku.

Annabelle považujeme za třešničku na dortu, kterou festivalový večer tanečně zakončíme. Ještě před ní za námi přijedou Tři Vykřičníky. Mladá pětičlenná ostravská kapela kombinuje ladný zvuk akordeonu ve spojení s akustickou kytarou a osobitým humorem. Snaží se prosadit svou vlastní tvorbou, ale taky mají v repertoáru písně ostravského barda Jarka Nohavici.

Mezi návštěvníky slavností bývají oblíbené revivalové kapely, a proto jsme zástupce tohoto „žánru“ pozvali i letos. Tentokráte nás v podvečer svou návštěvou poctí Elvis Presley s kapelou.

Nezbývá nám, než si přát, aby nás nezradilo počasí, abychom si vše, co 3. září hrnce, podium, stánky i doprovodný program pro děti nabídnou, dosyta užili. Podrobný program slavností najdete na webu obce.

Marcela Janišová