Zámek Lešná u Valašského Meziříčí zve na romantické dostaveníčko
Zámek Lešná u Valašského Meziříčí zve na romantické dostaveníčko
foto: MRV

Val. Meziříčí, Lešná - Na romantickou procházku parkem v doprovodu hraběnky a dalších členů šlechtického rodu Kinských se budou moci během prázdnin vydat návštěvníci zámku Lešná u Valašského Meziříčí. Naplánovány jsou čtyři série. První z nich se uskutečnila ve středu 15. července.
   Netradiční kostýmovaná prohlídka nese název Dostaveníčko v zámeckém parku. V podstatě jde o hraný příběh zasazený do období konce 19. století, kdy zámek vlastnila a trvale zde pobývala rodina Kinských. „Návštěvníci se atraktivní formou seznámí s historií parku i významnými dřevinami. Zároveň se dozví, jaké plány měli Kinští v daném období se zámeckým areálem i to, zda se jim je podařilo naplnit. Kromě historie a botaniky dostane prostor i romantika, a nebude tudíž chybět ani sbírka motýlů,“ přiblížila kurátorka akce Andrea Mrštinová z Muzea regionu Valašsko.
   Další Dostaveníčko v zámeckém parku budou následovat ve dvoutýdenních rozestupech 29. července, 12. srpna a 26. srpna. Začátky vycházek jsou vždy v 10:00, 11:00, 13:30, 14:30 hodin. „V případě nepříznivého počasí, například celodenního deště, bude akce zrušena nebo odložena na jiný termín. Doporučujeme sledovat naše stránky www.muzeumvalassko.cz nebo Facebook Muzeum regionu Valašsko,“ upozornila Mrštinová.
Jiří Koňařík, propagační pracovník Muzeum regionu Valašsko, p. o.