Zámek Lešná u Valašského Meziříčí zve na procházku s Minki Kinskou
Zámek Lešná u Valašského Meziříčí zve na procházku s Minki Kinskou
foto: Muzeum regionu Valašsko, p. o.

Lešná – Poslední možnost vyrazit na romantickou procházku parkem v doprovodu půvabné Minki a dalších členů hraběcí rodiny Kinských budou mít o nadcházejícím víkendu návštěvníci zámku Lešná u Valašského Meziříčí. Přijít můžete v pátek 6. nebo neděli 8. srpna, kostýmované prohlídky začínají vždy od 12:00, 13:00, 14:00 a 15:00 hodin.
   Oblíbená akce vás tentokrát zavede do období 1. republiky, kdy zámek obývala poslední generace rodiny Kinských. „Ocitneme se přímo v období námluv a prvních svatebních příprav nejstarší dcery Bedřicha Kinského Marie, přezdívané Minki. Návštěvník se během procházky dozví něco víc o zámeckém parku i životě a plánech, které rodina měla. Jak napovídá název programu, nepůjde jen o historické či botanické zajímavosti, ale svůj prostor dostane i romantika,“ přiblížila Andrea Mrštinová z Muzea regionu Valašsko.
   První dvě dostaveníčka proběhla v polovině července, nyní přicházejí na řadu zbývající dvě série. „Všechny vás co nejsrdečněji zveme. Přijďte si s námi užít příjemnou procházku parku a zároveň se pobavit i něco zajímavého dozvědět,“ pozvala Mrštinová.
   Lešenský zámek nabízí i spoustu dalších možností návštěvnického vyžití, jako prohlídky historických komnat, zajímavé výstavy či environmentální hernu. Pro děti je připravena pátrací hra po pokladu s názvem Letní dobrodružství v muzeu. Více najdete na www.muzeumvalassko.cz a @muzeumregionuvalassko.
Jiří Koňařík, propagační pracovník Muzea regionu Valašsko