Zámek Lešná u Valašského Meziříčí zve na dostaveníčko v parku s Minki Kinskou
Zámek Lešná u Valašského Meziříčí zve na dostaveníčko v parku s Minki Kinskou
Ilustrační foto foto: Muzeum regionu Valašsko, p. o.

Lešná – Do období 1. republiky vás tentokrát zavede oblíbený prázdninový seriál Dostaveníčko v zámeckém parku, který připravuje Muzeum regionu Valašsko na zámku Lešná u Valašského Meziříčí. První dvě várky kostýmovaných prohlídek parku s příběhem o rodině Kinských proběhnou v pátek 16. a neděli 18. července. Další budou následovat v srpnu.
   Dostaveníčko v zámeckém parku je zajímavá forma prohlídky areálu lešenského parku, která zažila premiéru v loňském roce a měla velký úspěch. Zatímco loni byl příběh zasazen do období konce 19. století, tentokrát se posunul do období 1. republiky, kdy zámek obývala poslední generace rodiny Kinských. „Ocitneme se přímo v období námluv a prvních svatebních příprav Marie ,Minki´ Kinské, nejstarší dcery Bedřicha Kinského. Návštěvník se během procházky dozví něco víc o zámeckém parku i životě a plánech, které rodina měla. Jak napovídá název programu, nepůjde jen o historické či botanické zajímavosti, ale svůj prostor dostane i romantika,“ přiblížila Andrea Mrštinová z Muzea regionu Valašsko.
   Akce proběhne ve čtyřech termínech. První je v pátek 16. července, druhý v neděli 18. července, třetí v pátek 6. srpna a poslední v neděli 8. srpna. Začátky jsou vždy ve 12:00, 13:00, 14:00 a 15:00 hodin. „Všechny co nejsrdečněji zveme. Přijďte si s námi užít příjemnou procházku parku a zároveň se pobavit i něco zajímavého dozvědět,“ pozvala Mrštinová s tím, že lešenský zámek nabízí i spoustu dalších možností návštěvnického vyžití, jako prohlídky historických komnat, zajímavé výstavy či environmentální hernu.
   Muzeum upozorňuje, že v případě nepříznivého počasí, například celodenního deště, může být akce zrušena nebo odložena na jiný termín. Aktuální informace najdete na stránkách www.muzeumvalassko.cz nebo Facebooku Muzeum regionu Valašsko.
Jiří Koňařík, propagační pracovník Muzeum regionu Valašsko, p. o.