Brillovka: Iva Bittová a Dunaj + Film Léto 85
Brillovka: Iva Bittová a Dunaj + Film Léto 85
foto: TKA

Rožnov: Pátek 16. července - 19:00 - Brillovka, nádvoří
   Slovácká a romská hudební krev v těle osobité zpěvačky a houslistky, rodačky z Bruntálu Ivy Bittové tvoří dokonalou symbiózu. Dunaj, jedna z nejinvenčnějších a nejoriginálnějších kapel 80. a 90. let.j se reaktivovala docela nedávno a v rámci toho se po více jak dvaceti letech znovu setkali s Ivou při čtyřech mimořádných koncertech – v Brně, Praze, Lounech a Jablonci nad Nisou. Dávné spojení bylo obnoveno a letos opět vyrazí spolu na několik koncertů, z nichž jeden se uskuteční i v Rožnově. Po koncertě budeme promítat film Léto 85 François Ozona, v případě deště se promítání ruší. Před koncertem od 18:15 a v přestávce před promítáním otevřeme výstavu Veroniky Holcové v sále Brillovky
   „Mě samotného překvapilo, že do toho Iva šla, že si chce zase zahrát s námi bigbít. Předpokládám, že to byl nápad Romka Hanzlíka a jsme za něj moc rádi,“ říká kapelník a zpěvák Vladimír Václavek.
Kapelou Dunaj prošla řada osobností. Iva Bittová s nimi hrála v letech 1986 – 1988, kdy společně vydali i CD Iva Bittová + Dunaj. Koncertovali společně nepravidelně ještě v 90. letech s albem Pustit musíš, kde byly staré i nové songy.
Složení: Josef Ostřanský – kytara, zpěv, Vladimír Václavek – zpěv, kytara, baskytara, Pavel Koudelka – bicí, zpěv
+ Iva Bittová – zpěv, housle
Diskografie Dunaje a Ivy Bittové
• Dunaj a Bittová – 1988 Panton, reedice Indies 2012
• Pustit musíš – 1995 Rachot Behémot
Vstupné do 15. 7. - 350 Kč v den koncertu - 450 Kč
TKA