Zámek Lešná u Meziříčí obsadí koloběžky
Zámek Lešná u Meziříčí obsadí koloběžky
foto: Muzeum regionu Valašsko

Lešná – Neformální setkání přátel koloběhu hostí v sobotu 9. července zámek Lešná u Valašského Meziříčí. Muzeum regionu Valašsko ve spolupráci s Koloběžky CZ připravuje společné vyjížďky po okolí, prohlídky zámku a další aktivity. Občerstvení a ubytování zajištěno. Startovné je zdarma.

Sraz proběhne od 10 do 17 hodin. Zúčastnit se může každý bez předchozí registrace. „Můžete přijet rovnou na koloběžce nebo s ní dorazit na místo autem a odstartovat až z Lešné,“ uvedl kurátor akce Marek Horák.

Součástí setkání budou společné vyjížďky po okolí s koupáním v jezeru u Milotic. Jejich harmonogram se bude ladit na místě podle počtu účastníků a počasí. „Účastníci si také budou moci prohlédnout zámek a park v Lešné za přátelské vstupné 60 Kč,“ doplnil Horák.

Pro ty, kteří by chtěli přespat, bude zajištěna tělocvična v místní základní škole. „Karimatku a spacák si vezměte s sebou. Poplatek je 100 Kč na osobu s možností využití sprch a toalety. Zájemci o přespání se mohou hlásit předem na telefonním čísle 773 552 032, ať máme zhruba přehled, jak velká bude třeba kapacita. Určitě to ale půjde i v den konání na místě,“ doplnil Horák. Další informace najdete na www.muzeumvalassko.cz nebo @muzeumregionuvalassko (Fcb, Inst.)

Jiří Koňařík, propagační pracovník Muzeum regionu Valašsko, p. o.