Začíná výstava Valašsko – můj domov. Muzeum vyhlásí vítěze soutěže na vernisáži
Začíná výstava Valašsko – můj domov. Muzeum vyhlásí vítěze soutěže na vernisáži
foto: Muzeum regionu Valašsko

Vsetín – Nejlepší snímky z letošního ročníku fotografické soutěže Valašsko – můj domov nabídne stejnojmenná výstavy, kterou připravuje Muzeum regionu Valašsko na zámku Vsetín. Vernisáž spojená se slavnostním vyhlášením výsledků proběhne v pátek 5. srpna od 16 hodin.

Do soutěže, kterou Muzeum regionu Valašsko vyhlašuje co dva roky, se letos zapojilo celkem 56 amatérských fotografů. Kategorie dospělých (52 účastníků, 233 soutěžních snímků) byla premiérově rozdělena do dvou kategorií: Příroda (krajina, zvířata, květiny, hmyz) a Lidé a kultura (stavby, lidé, zvyky a tradice). Děti do 15 let (4 účastníci, 19 snímků) mohly fotit na volné téma. Pro obě skupiny ale platilo, že fotografie musí pocházet výhradně z Valašska.

Uzávěrka soutěže byla 30. června. Odborná porota následně vybrala 72 nejzdařilejších snímků, které si nyní budete moci prohlédnout v rámci tradiční výstavy na zámku Vsetín. Slavnostní vyhlášení proběhne v rámci vernisáže, jež se koná v pátek 5. srpna od 16 hodin v Mramorovém sále. „Srdečně zveme nejen účastníky soutěže, ale i širokou veřejnost,“ vzkázal kurátor výstavy a soutěže Pavel Mašlán. Výstava potrvá do 13. listopadu. Další podrobnosti na www.muzeumvalassko.cz a @muzeumregionuvalassko.

Jiří Koňařík, propagační pracovník Muzea regionu Valašsko