Do konce srpna lze nominovat osobnosti kultury na ocenění
Do konce srpna lze nominovat osobnosti kultury na ocenění
foto: Jiří Balát

Zlínský kraj – Výzvu k předkládání nominací na ocenění „PRO AMICIS MUSAE" (Přátelům múz), které Zlínský kraj každoročně uděluje za významný a podstatný přínos kulturnímu rozvoji regionu, schválili krajští radní. Nominace lze na krajský úřad posílat do 31. srpna 2022.

„Prostřednictvím tohoto ocenění chceme již tradičně zviditelnit osobnost, která ve Zlínském kraji trvale žije, nebo se zde narodila, případně na území našeho kraje působila či působí v kultuře, a výrazně kraj v této oblasti zviditelnila," informovala krajská radní Zuzana Fišerová, zodpovědná za oblast kultury.

Návrh na ocenění může podat fyzická osoba starší 18 let nebo právnická osoba, která zašle vyplněný nominační formulář na adresu: Krajský úřad Zlínského kraje, Odbor kultury a památkové péče, tř. T. Bati 21, 761 90 Zlín, případně doručí osobně na adresu Odbor kultury a památkové péče, tř. T. Bati 21, 761 90 Zlín. Kontaktní osobou je Ing. Andrea Šumberová (andrea.sumberova@kr-zlinsky.cz).

Bližší informace včetně nominačního formuláře budou zveřejněny na webu Zlínského kraje v sekci Kultura.

V minulosti tohoto ocenění získali například etnograf Karel Pavlištík, akademický sochař Otmar Oliva, spisovatel Josef Holcman nebo herec Bolek Polívka. Jeho zatím posledním držitelem je výtvarník Josef Ruszelák.

Bc. Jan Vandík, Krajský úřad Zlínského kraje