Začíná Týden kultury na Valašsku, nabídne 13 představení v cirkusovém šapitó
Začíná Týden kultury na Valašsku, nabídne 13 představení v cirkusovém šapitó
foto: Valachy.cz

Velké Karlovice – Představením Slapstick Sonata v podání Cirku La Putyka odstartoval dnes ve Velkých Karlovicích třetí ročník charitativního festivalu Týden kultury na Valašsku. Během následujících osmi dnů nabídne návštěvníkům třináct představení v originálním prostředí cirkusového šapitó.
   „Úvodní představení La Putyky je již vyprodáno, pro velký zájem jsme ale přidali ještě jednu reprízu ve čtvrtek 23. srpna. Plno už je také na Čtyři dohody a Pátou dohodu Jaroslava Duška. Na ostatní představení ještě jsou vstupenky k dispozici, je možné je koupit on-line na www.tydenkultury.cz. Máme radost, že je o festival takový zájem. Navíc díky tomu můžeme darovat vyšší částku na dobročinné účely. Letos ji obdrží rodina postiženého Míši Žitníka z Velkých Karlovic a mobilní hospic Strom života," uvedl Tomáš Blabla, generální ředitel pořádajícího Resortu Valachy.
   Kromě Jaroslava Duška a Cirku La Putyka, jejichž představení se převážnou měrou podílí na výši výtěžku, se mohou diváci těšit na Commedii Dell´Arte s Markem Danielem a Pavlem Liškou, Cavemana, Tři verze života s Lindou Rybovou, legendární Splašené nůžky Městského divadla Zlín, Bosé nohy v parku s Veronikou Freimanovou a Rudolfem Hrušínským, komedii Vinetůůů, Rychlé šípy a Nezbednou pohádku.
   Neobyčejnou atmosféru festivalu dodává místo konání: speciálně kvůli němu bude v údolí Léskové pod Spa hotelem Lanterna opět vybudováno cirkusové šapitó s kapacitou 600 míst. Nebude chybět ani stylové občerstvení s možností posezení pod širým nebem.
Hosté mohou navíc festival v posledních dnech prázdnin spojit i s další zábavou ve Velkých Karlovicích, třeba návštěvou dětského parku Razulák vedle šapitó, relaxačního centra Wellness Horal, golfového hřiště, Kulíškovy naučné stezky nebo nového dětského hřiště a grilovací terasy u hotelu Horal. Spa hotel Lanterna v době konání festivalu nabízí ubytovaným hostům vstupenku na představení v ceně.
   Speciálně pro rodiny s dětmi bude v parku Razulák v sobotu 25. a neděli 26. srpna připraven doprovodný program s hrami, zábavným dětským pětibojem a soutěží v kreslení.
Irena Frolová, Zlin.cz