Začíná Letní dobrodružství v muzeu
Začíná Letní dobrodružství v muzeu
foto: Muzeum regionu Valašsko

Valašsko – Hledáte cíl, kam vyrazit s dětmi za zábavou a zajímavým poznáním? V tom případě zamiřte do Muzea regionu Valašsko, které pro vás ve svých pobočkách opět připravilo prázdninovou pátrací hru po pokladu nazvanou Letní dobrodružství v muzeu. Koncept zůstává stejný, jako loni. Čekají Vás ale nová místa, úkoly i zážitky. Přijďte si užít společnou rodinnou zábavu i zajímavé poznání. Navíc můžete výrazně ušetřit za vstupné.

Zámek Kinských ve Valašském Meziříčí

Nově zrekonstruovaný zámek Kinských láká na úžasnou multimediální expozici a zajímavé výstavy. Pátrání po klíčích od truhlice začíná mezi archeologickými poklady z regionu, cestou minete známého medvěda Míšu z Brodské i další vycpaniny zvířata z Beskyd a dostanete se až mezi exponáty historických dřevěných hraček z Valašska. Zámek má otevřeno denně kromě pondělí, vždy od 9 do 17 hodin. K dispozici je Vám i dětská herna, zámecká kavárna a výtah pro bezbariérový přístup.

Kostel Nejsv. Trojice ve Valašském Meziříčí

Rozsáhlou úpravou prošel i 500 let starý kostel Nejsv. Trojice, který se v květnu otevřel veřejnosti po dlouhých šesti letech. Hledače pokladů čeká důkladná prohlídka lapidária a naučné stezky s úžasnými modely hmyzu i pradávné náhrobní kameny, kříže a dokonce i bunkr. Kostel a park jsou otevřeny denně kromě pondělí, vždy od 10 do 18 hodin.

Zámek Vsetín

V nejnavštěvovanějším z pětice objektů Muzea regionu Valašsko najdete rozsáhlou stálou expozici o Valašsku, atraktivní výstavy a například i rytířský sál s hernou pro děti. Hlavním tahákem je úžasná vyhlídka ze zdejší 60 m vysoké věže. V rámci pátračky po pokladu se vrátíte zpátky časem do doby, kdy zde přijela trávit letní prázdniny vnoučata zakladatele nábytkářského impéria. Přidáte se k jejich letnímu dobrodružství a odhalíte indicie vedoucí k truhle s pokladem? Zámek má otevřeno denně kromě pondělí, vždy od 9 do 17 hodin.

Zámek Lešná u Valašského Meziříčí

Pozdně renesanční zámek v Lešné nedaleko Valašského Meziříčí (směr Hranice n. M.) láká kromě jiného i na krásné historické interiéry a rozsáhlý anglický park, který patří k nejcennějším na Moravě. Podle starodávné pověsti se ve zdejší zámecké studni zjevuje Rusalka a ve zdejších zámeckých pokojích, výstavách i parku se skrývají i malé Rusalky. Vydejte se po jejich stopách, dozajista vedou i k pokladu. Zámek má otevřeno denně kromě pondělí, vždy od 9 do 17 hodin.

Hvězdárna Vsetín

Na Hvězdárně Vsetín čekají hledače pokladů úkoly ze světa astronomie, kosmonautiky i meteorologie. Projdou také kopulí s dalekohledy i venkovním areál s řadou interaktivit a opravdovou meteorologickou stanicí. Úspěšným vyřešením otázek získají číselný kód k otevření trezoru s pokladem. Hvězdárna Vsetín je otevřena v pracovních dnech od 9 do 15 hodin.

S pátračkou lze i ušetřit

Návštěvník obdrží při zakoupení vstupného na prohlídku jakékoliv pobočky muzea soutěžní kartičku. V dalších pak při jejím předložení dostane 50% slevu z běžného vstupného odpovídající jeho kategorii (plné, snížené). Podrobnosti najdete na stránkách www.muzeumvalassko.cz nebo Facebooku @muzeumregionuvalassko.

Jiří Koňařík, propagační pracovník Muzea regionu Valašsko