Žáci ZUŠ Alfréda Radoka zakoncertují s Jaromírem Nohavicou
Žáci ZUŠ Alfréda Radoka zakoncertují s Jaromírem Nohavicou

Val. Meziříčí (md) Základní umělecká škola Alfréda Radoka Valašské Meziříčí slaví 80. výročí! Hlavní oslavy proběhnou v měsíci červnu v rámci Festivalu ZUŠ Alfréda Radoka - FAR. K oslavám se připojí se svými vystoupeními žáci i soubory napříč všemi obory.
    Nadupaný program festivalu nabídne koncerty a akce širokému publiku. Těšit se můžete na taneční workshopy, vystoupení pěveckých sborů Stonožka, Nožka a miniDIZO, koncert školních kapel MADE in ZUŠ. Také literárně dramatický obor se mimo jiné představí spolu se smyčcovým orchestrem a uvede jedinečné představení. „V rámci festivalu vystoupí i absolvent naší školy Jan Mikušek spolu s Reichovým kvartetem.“ uvádí Petr Hajdyla, ředitel školy, „ program festivalu bude velmi pestrý“.
   Vyvrcholením celého festivalu a oslav bude koncert známého písničkáře Jaromíra Nohavici s žáky ZUŠ Alfréda Radoka, a to v sobotu 15. června od 18:00 v Zámeckém parku Kinských. Žáci se svými učiteli se na koncert pilně připravují a  představí vlastní úpravy Nohavicových písní. „Pro děti je to obrovská příležitost, kdy mohou vystoupit s takovou osobností jako je Jaromír Nohavica. Bude to ojedinělý koncert, na který se už všichni těšíme.“, říká pedagog Aleš Kučera, který své žáky na koncert připravuje. Lístky na koncert je možné zakoupit už nyní a to prostřednictvím portálu kzvalmez nebo v informačním centru města Valašské Meziříčí. Těšíme se na společné setkání.