Welcome Stage: Představujeme mladé kapely a interprety
Welcome Stage: Představujeme mladé kapely a interprety
foto: TKA

Rožnov – Pátek 29. září 2023 - 19:00 - Vrátnice

Téčko pokračuje ve WELCOME STAGE. Přehlídka kapel, kterým poskytujeme prostor ke hraní před rožnovským publikem.

Vystoupí:

19:00 Darina Krygiel
20:00 Mr. Lovo
21:30 Zdendalele
22:30 Bliss Point

Vstupné je dobrovolné.

ZdendaLeLe (Ukulele folk,Štramberk)

Pravým jménem Zdeněk Socha.Vtipně glosující písničkář zabývající se tématy běžného života. Text a hudbu si tvoří sám. Multiinstrumentalista hrající na ukulele,cajon, foukací harmoniku,kazoo a tamburínu.

Ve spojení jeho jména (Zdenda)a hlavního nástroje( ukulele) si začal říkat ZdendaLeLe.
Ročně odehraje přes sto koncertu. Měl možnost hrát například před Vladimírem Menšíkem,Pavlem Dobešem, Závišem, Lenkou Hrůzovou,Lucii Redlovou a mnoho dalších.

Mr. Lovo

Kapela vznikla v roce 2020, kdy se dala dohromady parta kamarádů, kteří se už nějakou dobu sami hudebně hledali. Vzniklá formace Mr.Lovo byla výsledkem jejich společné lásky k experimentu, improvizaci a otevřenému přístupu k hudební tvorbě. Od prvotních coververzí skladeb známých umělců z oblasti jazzrock / fusion a funk se dopracovali k vlastnímu tvůrčímu výrazu a začali skládat vlastní hudbu.

Pokud je posluchač zvídavý, čeká ho neobvyklý hudební zážitek. Barvitá hudební zákoutí se hemží hudebními hádankami, které Mr.Lovo pomáhá rozluštit s výsledkem, který ucho sice překvapí, ale naštěstí jen a jen milým, uvolňujícím a harmonickým rozuzlením.
Přestože každý člen kapely představuje absolutně svébytnou tvůrčí sílu, všichni zapadají jako cihličky do mozaiky, kterou je tvář Mr.Lovo.
Petr Venkrbec – sax, synth, wind controller, Martin Poledna – piano, synth, Ladislav Výmola – kytara, Rumil Kofta – baskytara, kontrabas, Libor Orel – bicí

Darina Krygiel trio

Darina Krygiel – zpěv / Havířov
Milan Vilč – piano / Opava, Renáta Návratová – trubka / Ostrava,

V tomto složení kapela hraje sporadicky, většinou jazzové standardy, tu a tam vlastní tvorbu. Společným jmenovatelem je Lidová konzervatoř a Múzická škola v Ostravě, kde se poznali. Koncert v klubu Vrátnice bude pro ně jedinečný, protože budou hrát většinou vlastní tvorbu.

Darina Krygiel je povoláním výtvarnice (ilustrace pro děti, užitá grafika, vlastní tvorba).
Hudbě se věnuje dlouhodobě, vystudovala jazzový zpěv a skladbu na LKMŠ v Ostravě. Skládá vlastní písně, ke kterým píše české i polské texty.
Milan Vilč je původním povoláním lékař. Léta vystupuje na opavské jazzové scéně. Vystudoval obor jazzový klavír na LKMŠ v Ostravě, kde také tento obor vyučuje. Rovněž se věnuje vlastní hudební tvorbě.
Renáta Návratová, povoláním stavařka, je posluchačkou oboru hra na trubku na LKMŠ v Ostravě

Bliss Point

Bliss Point je pop-rocková kapelka z Valašska hrající vlastní vážné i nevážné písničky.

TKA