Benefiční koncert Hraj a zpívej z plných plic potěšil pacienty i návštěvníky nemocnice
Benefiční koncert Hraj a zpívej z plných plic potěšil pacienty i návštěvníky nemocnice
foto: Nemocnice Uherské Hradiště

Zlínský kraj – Uherskohradišťská nemocnice ve spolupráci se Základní uměleckou školou Uherské Hradiště uspořádala v úterý 26. září benefiční koncert na podporu celoročního projektu nemocnice Rok plic.

Z plných plic předvedli své umění žáci dechového oddělení, účastníci koncertu se mohli zaposlouchat do tónů zobcových, sopránových i příčných fléten. Vystoupilo také klarinetové trio, během koncertu zazněla hra na trubku, trombón i saxofon. Program vyvrcholil vystoupením cimbálové muziky Husličky.

„Dnešní akce navazuje na dlouhodobou tradici nemocnice v pořádání benefičních koncertů. Chtěl bych moc poděkovat vystupujícím žákům hudebního oboru, jejich pedagogům a všem, kteří se na programu podíleli. Vybraná částka přispěje v rámci celoročního projektu Rok plic na zakoupení přístrojového vybavení na plicní oddělení, konkrétně na pořízení nového flexibilního bronchoskopu,“ sdělil člen představenstva Uherskohradišťské nemocnice Ing. Mgr. Jaroslav Zemánek.

Poděkování patří kromě účinkujících také firmám Kovokon, Adell Trading, Ray Service, BD Senzors, Hanak Trade, Favex, Gienger, Trefal, Technoklima, Tomyspeed, Nadace Bratří Lužů, 3VaH, Popular computers, Aroja Xorfex, Hotel Mlýnská, Kansai Helios, VTP Pelka, Voltech, které projekt finančně podpořili.

Díky vybranému dobrovolnému vstupnému a finančním příspěvkům od podporujících společností se doposud podařilo v rámci Roku plic vybrat částku téměř 580 000 Kč.

Mgr. Lucie Sedláčková, tisková mluvčí Uherskohradišťské nemocnice