Vyfoťte to pravé Valašsko. Nejlepší snímky budou vystaveny na zámku Vsetín
Vyfoťte to pravé Valašsko. Nejlepší snímky budou vystaveny na zámku Vsetín
Ilustrační foto

Valašsko - Už jen do konce června mají zájemci možnost zasílat své snímky do 5. ročníku soutěže pro amatérské fotografy Valašsko – můj domov. Na nejlepší autory čekají zajímavé ceny a možnost prezentovat svou práci v rámci společné výstavy, která proběhne na vsetínském zámku.
   Soutěž vyhlašuje Muzeum regionu Valašsko. Vypsány jsou dvě věkové kategorie – děti do 15 let a dospělí a mládež nad 15 let. Fotit můžete na téma Příroda (krajina, zvířata, květiny, hmyz, atd.) nebo Lidé a kultura (stavby, lidé, zvyky či tradice). „Snímky ale musí pocházet výhradně z Valašska,“ upozornil hlavní organizátor soutěže Pavel Mašláň.
   Uzávěrka je 30. června. Fotografie posílejte buďto v elektronické podobě na e-mail maslan@muzeumvalassko.cz (minimální velikost souboru je 1.5 MB) nebo vytištěné ve formátu A3 na adresu Muzeum regionu Valašsko, Horní náměstí 2, Vsetín 755 01 (poznámka Fotosoutěž). „Nezapomeňte připojit svoji adresu, název snímku a místo, kde byl pořízen. Jeden autor může soutěžit maximálně s pěti fotografiemi,“ doplnil Mašláň.
   Soutěžní snímky zhodnotí odborná porota a vybere tři nejlepší z každé kategorie, jejich autoři obdrží zajímavé ceny. „Nejzdařilejší fotografie budou prezentovány v rámci výstavy Valašsko – můj domov, která proběhne od 7. srpna do 1. listopadu na vsetínském zámku. Více na www.muzeumvalassko.cz.
Jiří Koňařík, propagační pracovník Muzeum regionu Valašsko, p. o.