Vyfoťte to pravé Valašsko
Vyfoťte to pravé Valašsko
Sečení luk na Soláni foto: Robert Zámečník

Vsetín – Muzeum regionu Valašsko vyhlašuje 5. ročník soutěže pro amatérské fotografy Valašsko – můj domov. Zachyťte na svůj fotoaparát valašskou přírodu, život zdejších lidí či místní zvyky a tradice. Uzávěrka přihlášek je 30. června. Pro nejlepší jsou připraveny zajímavé ceny. Nejzdařilejší snímky budou vystaveny na zámku Vsetín.

Soutěž se koná jednou za dva roky. I na základě připomínek účastníků minulých ročníků ji letos organizátoři premiérově rozdělili do tří kategorií. Pro autory starší 16 let jsou určeny dvě – 1. téma příroda (krajina, zvířata, květiny, hmyz) a 2. téma lidé a kultura (stavby, lidé, zvyky a tradice). Děti do 15 let mají jednu kategorii na volné téma. „Účastnit se mohou pouze fotografové-amatéři. Každý může nominovat do soutěže maximálně 5 snímků, které musí být pořízeny u nás na Valašsku,“ upozornil jeden z kurátorů soutěže Pavel Mašláň.

Uzávěrka soutěže je 30. června. Fotografie můžete zasílat buďto e-mailem na adresu maslan@muzeumvalassko.cz (v dostatečné tiskové kvalitě, minimální velikost 1,5 MB) nebo vytištěné ve formátu A3 na adresu Muzeum regionu Valašsko, Horní náměstí 2, Vsetín 755 01. K fotografiím připojte svoji adresu, název snímku a jméno místa, kde byl pořízen.

Soutěžní práce vyhodnotí odborná porota. Pro tři nejlepší autory z každé kategorie jsou připraveny zajímavé ceny. „Nejzdařilejší snímky budou prezentovány v rámci výstavy, která proběhne od 6. srpna 2022 do 13. ledna 2023 na zámku Vsetín. Takže pokud rádi fotíte a chtěli byste porovnat své umění s ostatními, tak neváhejte. Valašsko nabízí spoustu možností pro krásné fotografie a my už se moc těšíme na snímky, které nám zašlete,“ doplnil druhý kurátor Jan Husák. Další informace na www.muzeumvalassko.cz nebo @muzeumregionuvalassko.

Jiří Koňařík, propagační pracovník Muzea regionu Valašsko