Vsetínské kulturní léto zve na koncert Listoletu a Spider-Mana
Vsetínské kulturní léto zve na koncert Listoletu a Spider-Mana
Listolet. foto: DK Vsetín

Vsetín - Ve čtvrtek 11. července od 19 hodin v rámci Vsetínského kulturního léta na Dolním náměstí vystoupí brněnská kapela Listolet původem ze západních Karpat. Jako hudební host zahraje také tříčlenná verze vsetínské kapely Ležérně a vleže – Ležérní trio.
   Listolet ve své tvorbě kombinuje prvky folku a elektronické hudby. V minulosti spolupracovala kapela například s Beatou Bocek, Jitkou Šuranskou, Lucií Redlovou či Jakubem Čermákem. Ačkoli je domovskou základnou Listoletu momentálně Brno, listoletci se hrdě hlásí ke svým kořenům v kopcích na východ od řeky Moravy, kde se cítí být doma a odkud čerpají inspiraci. V případě nepříznivého počasí se koncert bude konat v malém sále domu kultury.
   Od 21.30 hodin bude program večera pokračovat letním kinem, které nabídne americký animovaný snímek Spider-Man: Paralelní světy – jeden z nejpovedenějších filmů se Spider-Manem vůbec. Je to dáno zejména výbornou a originální animací, která je jedním slovem dechberoucí, bravurně lícujícím soundtrackem a atraktivním příběhem o multivesmíru, který skvěle odsýpá, což v kombinaci s moderním přístupem k látce, hutným dramatem a pečlivě dávkovaným humorem činí z tohoto snímku svižnou, osvěžující a oddechovou podívanou.
   Užívejte s námi Vsetínského kulturního léta! Vstup volný.
Mgr. Klára Blažková, Dům kultury Vsetín, spol. s r.o.