Vsetínské kulturní léto zahájí britská skupina The Zac Schulze Gang
Vsetínské kulturní léto zahájí britská skupina The Zac Schulze Gang
foto: DK Vsetín

Vsetín – Léto se nezadržitelně blíží a s ním i první koncert Vsetínského kulturního léta. Už ve čtvrtek 15. června se od 19 hodin na pódiu na Dolním náměstí představí kapela The Zac Schulze Gang.

Tvrdé a úderné bluesrockové trio pocházející z britského hrabství Kent vzniklo v roce 2020 v Gillinghamu. Kapelu tvoří frontman a kytarista Zac Schulze, baskytarista Anthony Greenwell a bubeník Ben Schulze. Hudební scénu atakovali neotřelou směsicí blues, rocku a coververzí od 50. let do současnosti. „Naším úkolem je porazit zlé síly budoucnosti a přinést radost obyvatelům vesmíru prostřednictvím mixu blues-rockových skladeb a eklektických coververzí,“ uvádí kapela na svém webu. Její tvorba je přitom ovlivněna umělci, jako jsou Stevie Ray Vaughan, The Beatles, The Who, Dr. Feelgood, Rory Gallagher, Eagles, 10cc a mnoho dalších. Trio bylo nominováno ve dvou kategoriích na prestižní britské ocenění British Blues Awards 2023.

Dramaturgie pořádajícího Domu kultury Vsetín počítá i s „mokrou“ variantou. V případě nepříznivého počasí se koncert odehraje v Malém sále Domu kultury. „Informace o případném přemístění se diváci dozví v den konání akce nejpozději v 17 hodin na sociálních sítích a na informačních cedulích na Dolním náměstí,“ připomněl za produkční tým Zdeněk Holoubek.

Pomyslnou štafetu The Zac Schulze Gang pak předá valašskému heavy folkovému triu Karpatrio, které vystoupí následující týden ve čtvrtek 22. 6. od 19 hodin.

„Cyklus venkovních koncertů pak v prázdninových měsících doplní také oblíbené letní kino,“ předestřel Pavel Bartoň, místostarosta města Vsetín pro kulturu.

Jakub Hekl, DK Vsetín