Vsetínské kulturní léto se ponese na melodiích písničkáře Jamese Harriese
Vsetínské kulturní léto se ponese na melodiích písničkáře Jamese Harriese
foto: DK Vsetín

Vsetín – Anglický rodák James Harries, který v současnosti žije v Čechách, slibuje energické vystoupení na světové úrovni, při kterém představí svou novou desku. Koncert proběhne ve čtvrtek 3. srpna od 19 hodin. Poté bude následovat letní kino. Na programu je tentokrát česká komedie Velká premiéra režiséra Miroslava Krobota.

Zpěvák a skladatel James Harries pochází z anglického Manchesteru, avšak již od roku 1990 žije v Praze. Jeho hudební styl lze těžko zařadit – sám říká, že jeho tvorba je na rozmezí folku, rocku a country. Od roku 2002 natočil šest řadových alb, která jsou oceňována kritiky po celém světě. Jako první v historii natočil své album s názvem Voice Memos: a collection of songs I recorded on my phone na mobilní telefon a umístil na své webové stránky. Jeho zatím poslední řadové album se jmenuje Hiraeth a vyšlo začátkem tohoto roku. Harries se věnuje též filmové hudbě – má na svém kontě songy k filmům Snowboarďáci, Bobule, Rafťáci či Lidice.

A co přinese letní kino? Režijního a hereckého barda Dejvického divadla Miroslava Krobota nemusíme představovat. Jeho příznivci by měli zbystřit, neboť na programu je jeho komedie Velká premiéra. V titulní roli herce Šnajdra se představí Krobotův divadelní kolega Pavel Šimčík, jehož manželku ztvární Klára Melíšková. V této hořkosladké komedii z divadelního prostředí číhá řada zvratů spojených s přípravou premiéry. A když k tomu přičtete komediální talent Ivy Janžurové, tak se máte opravdu na co těšit. Filmové promítání začíná ve 21:30.

Dramaturgie DK Vsetín počítá i s „mokrou“ variantou. V případě nepříznivého počasí se koncert odehraje v Malém sále Domu kultury. „Informace o případném přemístění se diváci dozví v den konání akce nejpozději v 17 hodin na sociálních sítích a na informačních cedulích na Dolním náměstí,“ dodal za produkční tým Zdeněk Holoubek.

Další čtvrtek 10. srpna se Dolní náměstí rozezní laskavými melodiemi a energetizujícími tóny, kdy své umění předvede legendární zlínská kapela TOKYO. V letním kině pak bude na programu lehká komedie Za vším hledej ženu režiséra Miroslava Šmídmajera. V hlavních rolích uvidíme Hanu Vagnerovou, Alžbetu Stankovou, Marka Vašuta či Marka Němce.

Jakub Hekl, DK Vsetín