Starý dobrý western: návod na použití festivalu
Starý dobrý western: návod na použití festivalu
foto: Jiří Zerzáň

Bystřička - První srpnový víkend je na přehradě Bystřička na Vsetínsku vyhrazen hudebnímu festivalu Starý dobrý western. Letos se tato přehlídka country, bluegrassové i folkové a trampské muziky uskuteční už po čtyřiadvacáté, a to ve dnech 4. až 6. srpna.

Na třech hudebních scénách se představí na tři desítky amatérských i profesionálních kapel z České republiky i Slovenska. Mimo jiné vystoupí například Malina Brothers & Kateřina García, Jindra Kejak, Lokálka, Karel Kahovec a George & Beatovens, Hana Lounová, Milena Soukupová a Pony Express či Spirituál kvartet.

Pro zdárný a pohodový průběh festivalu a zajištění spokojenosti na straně návštěvníků, účinkujících i pořadatelů není jistě na škodu připomenout si několik důležitých informací týkajících se organizace akce, vstupenek, parkování a podobně.

Výměna permanentek pořízených v předprodeji

Bohatý hudební program odstartuje v pátek 4. srpna ve 13 hodin na nejmladší festivalové scéně Kemp Ranč Bystřička a v 16 hodin se po vztyčení festivalové vlajky přidá druhá hudební scéna Letní kino. Páteční program bude trvat až do noci a zakončí ho country bál pod širým nebem.

„Návštěvníci se zakoupenými permanentními vstupenkami z on-line předprodeje si je musí vyměnit za identifikační pásek na ruku. Udělat to mohou na výměnné pokladně na parkovišti před letním kinem, kterou otevíráme ve 14 hodin, nebo v Kempu Ranč již od 11 hodin dopoledne,“ radí Martin Mrlina z pořadatelského týmu.

Areál letního kina, stejně jako pokladna pro zakoupení vstupenek na místě se otevírá hodinu před začátkem programu na této scéně, tedy v 15 hodin. „Na místě pak lze vybrat z několika druhů vstupenek podle zamýšlené délky pobytu: jednodenní nebo třeba rodinnou, která je zvýhodněná pro 2 dospělé a 2 děti do 18 let. Děti do výšky 130 cm mají vstup zdarma,“ upozorňuje Tomáš Pifka, finanční manager festivalu.

Sobotní program probíhá i na scéně U Mokrošů a začíná půl hodiny před polednem (v 11:30) vystoupením kapely Alfasrnec.

„Zakoupená festivalová permanentka opravňuje ke vstupu na všechny tři scény, ale kdo by měl zájem pouze o program na scéně U Mokrošů, může si zakoupit vstupenku pouze sem za 150 Kč na sobotní den,“ doplňuje finanční manager Tomáš Pifka.

V sobotních 12 hodin se rozezní hudba i na scéně Letní kino. Návštěvníky potěší vystoupení hvězdných interpretů. Mimo jiné Spirituál kvartet, John Denver Tribute, Steel Pedal Show, Lokálka, kapela Pony Express se zpěvačkami Milenou Soukupovou a Hanou Lounovou, Country Beat či Karel Kahovec s kapelou George & Beatovens.

Hudbu doplní stylový doprovodný program: ukázky country tanců a westernových dovedností a hudební program celého festivalu se uzavře v neděli dopoledne na scéně Kemp Ranč.

Pro parkování použijte vyhrazená parkoviště

Pořadatelé festivalu Starý dobrý western žádají všechny návštěvníky, aby parkovali pouze na označených vyhrazených parkovištích a nevjížděli na parkoviště u letního kina. To je vyhrazeno pouze účinkujícím.

Zvířecí doprovod jen s náhubky, platby v hotovosti

Chcete-li si na festival přivést i svého čtyřnohého parťáka, můžete. Dopředu ale prosím velmi dobře zvažte, zda je opravdu nutné brát psího kamaráda do hluku a mezi stovky lidí. „Pokud se tak rozhodnete, musí mít nepřetržitě nasazen náhubek a být na vodítku. Taková je podmínka,“ zdůrazňuje Martin Mrlina.

Co se týče placení, je potřeba počítat s tím, že vstupenky na místě ani občerstvení v areálu NELZE platit platební kartou.

„Všichni pořadatelé se na vás upřímně těší. Věřím, že opět po roce zažijeme jedinečnou přátelskou atmosféru tohoto stylového a rodinného festivalu,“ loučí se na závěr Tomáš Pifka.

Kompletní program 24. ročníku i všechny doplňující informace o třídenním country festivalu STARÝ DOBRÝ WESTERN najdete na www.starydobrywestern.cz a sociálních sítích akce.

(pv, mib)