Vsetínské kulturní léto nabídne zábavu každý čtvrtek
Vsetínské kulturní léto nabídne zábavu každý čtvrtek
Cold Cold Nights

Vsetín - Dům kultury Vsetín nabídne v letních prázdninových měsících hned několik koncertů “a projekcí letního kina. Každý čtvrtek se tak můžete těšit na zajímavý a pestrý program, který bude probíhat vždy od 19.00 hodin na Dolním náměstí nebo v komornějším prostředí “„Pod Smrky“ u Restaurace DK.
   Vsetínské kulturní léto představí celkem sedm hudebních interpretů a kapel různých žánrů. “Na každou hudební produkci bude od 20.30 hodin (Pod Smrky) nebo od 21.30 hodin (Dolní náměstí) navazovat letní kino.
   První letošní koncert Vsetínského kulturního léta se uskuteční ve čtvrtek 12. července od 19.00 hodin „Pod Smrky“. Milým hudebním hostem bude Jitka Šuranská & Petr Uvira: Sudetsko-slovácké hudební cuvée. Setkání dvou hudebních osobností a také dvou hudebních světů, tak by se dalo charakterizovat propojení dvou zkušených muzikantů, kteří pocházejí z úplně odlišného prostředí, dosud hráli naprosto odlišnou hudbu, mají zcela odlišné kořeny, ale vnímají a cítí velmi podobně. Po koncertu bude od 20.30 hodin následovat lení kino Zkrátka kraťas, pásmo 11 krátkých animovaných filmů ze 6 zemí. Kromě dvou „domácích“ zástupců také Slovenska, Polska, Maďarska, Slovinska a Chorvatska.
   Další červencové čtvrtky na Dolním náměstí pro vás budou hrát vsetínští Gympleři nebo čtyřčlenná pražská kapela Cold Cold Nights kolem Jakuba Jiráska, která se zvukoveˇ pohybuje na pomezí post rocku, indie folku a ema.
   V srpnu Vsetínské kulturní léto přivítá trio špičkových hudebníků z Manchesteru, které funguje “od roku 2012 pod názvem Western Valley Hotclub (UK). Stylově se dá jejich repertoár charakterizovat jako gypsy jazz/western swing a slyšet jsou i vlivy country či bluegrassu. Kvalitu jednotlivých členů dokazují např. ocenění Britský country muzikant roku 2010 pro Simona Bradyho a 2011 pro Gaynor Sutcliffe. Dále se představí pop-soul-jazz-funky formace Naty and Gents (CZ) z Valašské Polanky, nebo písničkářka Kaya (mystical folk) z podhůří Jizerských hor, která se objevuje na české folkové scéně třetím rokem, i když rámec folku přesahuje svým projevem, texty “i používáním looperu ve své hudbě.
  O hudební tečku léta se postará 30. srpna místní kapela Veselá bída, která se od svého počátku drží netradičního pojetí tradičních lidových písní.
Koncerty Vsetínského kulturního léta a promítání letního kina se uskuteční jen v případě příznivého počasí, koncerty „Pod Smrky“ budou za špatného počasí přesunuty do Restaurace DK.
Program Vsetínského kulturního léta:
čt 12. 7. 19.00 ŠURANSKÁ & UVIRA Pod smrky
čt 12. 7. 20.30 Letní kino: Zkrátka kraťas Pod smrky

čt 19. 7. 19:00 GYMPLEŘI Dolní náměstí
čt 19. 7. 21:30 Letní kino: Thor: Ragnarok Dolní náměstí

čt 26. 7. 19:00 Cold Cold Nights (CZ) Pod Smrky
čt 26. 7. 20.30 Letní kino: Smrtelné historky Pod Smrky

čt 2. 8. 19.00 Western Valley Hotclub (UK) Dolní náměstí
čt 2. 8. 21.30 Letní kino: Loganovi parťáci Dolní náměstí

čt 9. 8. 19.00 NATY AND GENTS (CZ) Dolní náměstí
čt 9. 8. 21.30 Letní kino: Kong: Ostrov lebek Dolní náměstí

čt 16. 8. 19.00 KAYA (CZ) Pod smrky
čt 16. 8. 20:30 Letní kino: Hora Pod smrky

čt 30. 8. 19:00 VESELÁ BÍDA Dolní náměstí
čt 30. 8. 21:30 LK: Jumanji: Vítejte v džungli! Dolní náměstí

Mgr. Klára Blažková, PR Manager Dům kultury Vsetín s r. o.