Vrátnice: Amelie Siba, Billow
Vrátnice: Amelie Siba, Billow
foto: TKA

Rožnov – Pátek 24. září 2021 - 20:00 - Vrátnice
   Amelie Siba je mladá (osmnáctiletá) písničkářka z Prahy, která patří mezi novou generaci na scéně takového českého popu, který se inspiruje současnými trendy a snaží se pojem „pop“ očistit od normalizačního nánosu.
   V květnu 2020 nabídla posluchačům svou první desku Dye my hair, kterou si sama nahrála a vydala. Album je intimní zpovědí pojednávající o dospívání, vztahu sám k sobě i k ostatním. Rok 2020 končil v pozitivní náladě a to hlavně díky dvěma nominacím na ceny Vinyla, proměněné nominaci na cenu Apollo a je nakonec i úspěch v Cenách Anděl za alternativní a elektronickou hudbu.
   Amelie nelení, v průběhu jara 2021 vydala novinku When is our time, která ukazuje její další hudební směrování. EP vyvolává pocit blízkosti stejně, jako dosavadní tvorba písničkářky. Najdeme na něm však i singly s elektronickými beaty a tanečním nádechem.
   Billow se v Rožnově ukázali už na jedné z vernisáží, kde všechny uhranuli. Jejich třetí deska, která stále čeká na vinylovou verzi (zatím vyšla pouze kazeta) byla takříkajíc zlomová, kapela se našla a vyloženě jim to sedí. Tříčlennou kapela Billow hraje atmosférický dreampop který by se dal přirovnat k tvorbě starých kapel vydavatelství 4AD jako byli Cocteau Twins či Dead Can Dance. Jemné pohlazení, které má potenciál zahloubit se svými melodiemi ve vašich mozcích.
   Vstupné na sezení s místenkou 250 Kč, na stání 200 Kč. Předprodej od 7. 9.. 2021 od 8:30 online, v sídle T klubu a v TIC.
   Akce proběhne dle platných hygienických opatření.
   Cyklus ŽENY V HUDBĚ podpořilo Ministerstvo kultury.
TKA