Vítězi závěrečného ročníku soutěže Muzikomat se staly kapely FajER a THEFLY
Vítězi závěrečného ročníku soutěže Muzikomat se staly kapely FajER a THEFLY
FajER. foto: DK Vsetín.

Vsetín - V úterý 31. července se odbitím půlnoci uzavřely brány on-line a SMS hlasování, prostřednictvím kterých fanoušci po dobu dvou měsíců podporovali na www.muzikomat.eu své hudební favority česko-slovenského hudebního projektu MUZIKOMAT, ze kterých vzešli dva vítězové – český a slovenský.
   Celkem se závěrečného 5. ročníku soutěže zúčastnilo 14 kapel, 9 českých a 5 slovenských, napříč hudebními žánry od rocku, hard-rocku, rock-popu, etno-folku, metalu až po folk-pop.
Fanoušci v konečném čísle odeslali a udělili na 8 358 hlasů. Jejich přízeň vynesla na místa vítězů hard rockovou kapelu FajER (CZ) z Dolního Benešova a rock folkové THEFLY (SK) z Martina.
   S vítězstvím v soutěži souvisí účinkování na akcích pořadatelů soutěže, kterými jsou Dům kultury Vsetín a Divadlo Púchov. První z nich se uskuteční 19. srpna v Púchově. Ve Vsetíně se vítězové představí v sobotu 8. září od 20.00 hodin na Dolním náměstí v rámci 20. ročníku multižánrového festivalu Valašské záření, kde budou také předány ceny vítězům.
   Děkujeme všem přihlášeným kapelám, gratulujeme vítězům a těšíme se na shledání 19. 8. v Púchově nebo 8. 9. ve Vsetíně.
Projekt vznikl za podpory Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj – Společně bez hranic, Fondu mikroprojektů a Regionu Bílé Karpaty – Správce Fondu.
Mgr. Klára Blažková, PR Manager Dům kultury Vsetín s r. o