Víkend v Rožnově: Valašská zahrada, Svatováclavský jarmark, dechovky nebo cykloprojížďka
Víkend v Rožnově: Valašská zahrada, Svatováclavský jarmark, dechovky nebo cykloprojížďka
foto: Plakát.

Rožnov - Třídenní Valašská zahrada s Láďou Hruškou a Svatováclavským jarmarkem, dvě zajímavé akce ve Valašském muzeu v přírodě, ale také třeba neobvyklá cykloprojížďka za architekturou. Takový bude prodloužený víkend na konci září v Rožnově pod Radhoštěm.
   Od pátku 28. září se v rožnovském Sport campu uskuteční další ročník zahradnických a řemeslných trhů Valašská zahrada. Zájemci o květiny, okrasné rostliny a další zahradní sortiment se mohou na trhy vydat až do neděle 30. září. V Rožnově pod Radhoštěm ukáže pár svých vychytávek i Láďa Hruška, jenž bude také porotcem v soutěži o nejlepší zavařeninu.
   Ve Valašském muzeu v přírodě připravili hned dvě akce. V sobotu 29. září to bude soutěžní přehlídka dospělých valašských souborů s názvem Prameny, která začíná ve 13 hodin. V neděli od 14 hodin se v muzeu uskuteční pořad „Jsme stále mladí“ - koncert ke dni seniorů, ve kterém vystoupí dechová hudba Miklovci ze Zlína.
   Nejen milovníky architektury jistě zaujme sobotní akce s názvem „Dny architektury - Architektonické novinky. Ta si klade otázky, jako například, jestli se staví lépe než před sto lety? Napovědět může cykloprojížďka po těch nejzajímavějších rožnovských stavbách posledních let, kterou povede městský architekt Jan Horký spolu s architekty, kteří tvoří přímo v Rožnově pod Radhoštěm. Sraz účastníků cykloprojížďky je v sobotu 29. září v 13.30 hodin u kina Panorama na ulici Bezručova.
   V sobotu ve 17.30 hodin se uskuteční v centru Slunečnice v Rožnově pod Radhoštěm uskuteční intuitivní seminář s názvem Umění projevit se, sdílení komunikace, na kterém se budou zpracovávat životní témata, která úzce souvisí se schopností projevit sebe formou vyřčených ( nevyřčených) slov a s tím související řečí těla.
   Kompletní kalendář akcí v Rožnově pod Radhoštěm najdete na turistickém webu www.visitroznov.cz. Tamtéž jsou i komplexní informace pro turisty i domácí Rožnovany - tipy na výlety (pěšky, autem i na kole), vše k ubytování a stravování ve městě, předpověď počasí pro Rožnov, webkamery z města i okolí nebo třeba informace k turistické slevové Rožnov card.
Mgr. Tomáš Gross, tiskový mluvčí MěÚ Rožnov p. R.