Podzimní třídenní Valašská zahrada i s Láďou Hruškou
Podzimní třídenní Valašská zahrada i s Láďou Hruškou

Rožnov - Od pátku 28. září se v rožnovském Sport campu uskuteční další ročník zahradnických a řemeslných trhů Valašská zahrada. Zájemci o květiny, okrasné rostliny a další zahradní sortiment se mohou na trhy vydat až do neděle 30. září. V Rožnově pod Radhoštěm ukáže pár svých vychytávek i Láďa Hruška, jenž bude také porotcem v soutěži o nejlepší zavařeninu.
   Po tři dny bude rožnovský Sport camp patřit zahradě a zahradnímu sortimentu. Společnost Valašské nemovitosti zde od pátku 28. září do neděle 30. září pořádá další ročník zahradnických a řemeslnických trhů Valašská zahrada. „Uvítáme stovku prodejců zejména zahradníků z blízkého i dalekého okolí. Na místě budou k zakoupení podzimní květiny, bylinky, skalničky, okrasné a ovocné stromy a keře. Prodejci a výrobci budou nabízet produkty z medu, rakytníku, arónie a dalších přírodních léčiv a kosmetik. K dostání ovšem bude i množství regionálních potravin či výrobky zručných řemeslníků,“ pozývá na podzimní třídenní podzimní Valašskou zahradu organizátorka Taťána Míčková-Muchová. Pro všechny, kteří si od pátku do neděle najdou cestu do Rožnova, bude samozřejmě připraveno pestré občerstvení, kromě výborné kávy také burčák a ochutnávka netradičních destilátů. „Pro děti budou připraveny dílničky, dětský koutek, skákací hrad a soutěže. Hudební doprovod po tři dny zajišťuje Duo Gaspary,“ přiblížila detaily z programu Taťána Míčková-Muchová.
   Součástí podzimní Valašské zahrady je také letos Svatováclavský jarmark, který je zaměřen na potravinářské produkty lokálních výrobců. K 100. výročí založení republiky návštěvníci mají možnost shlédnout výstavu „1. republika - poklady z půdy“. Ani to však nebude vše a návštěvníci se mohou těšit na zajímavé soutěže. „V sobotu 29. září od 10 hodin se uskuteční soutěž o nejlepší zavařeninu s názvem „Co jsme si zavařili, to si také sníme!“ Hlavním porotcem je populární Láďa Hruška, jenž i sám dvakrát vystoupí a předvede některou za svých vychytávek,“ doplnila Taťána Míčková-Muchová.
Podzimní Valašská zahrada v Rožnově pod Radhoštěm bude od pátku do neděle otevřena vždy od 8 do 17 hodin, a to za každého počasí.
Marek Havran, MěÚ Rožnov p. R.