Víkend v Rožnově: Umělecký happening, Božská flétna i poslední farmářské trhy
Víkend v Rožnově: Umělecký happening, Božská flétna i poslední farmářské trhy

Rožnov - Třídenní festival Božská flétna, umělecký happening ke změně názvu ulice Maria Kotrby, Den architektury, poslední letošní farmářské trhy i zajímavé výstavy. První říjnový víkend v Rožnově je velmi pestrý a přináší akce, která vás zabaví.
   Šesté a poslední letošní farmářské trhy v Rožnově pod Radhoštěm se uskuteční v pátek 4. října tradičně na pěší zóně u Společenského domu (ulice Palackého). Od 10 hodin dopoledne nakoupíte farmářské a spřízněné produkty od lokálních producentů.
   V pátek 4. října se koná Umělecký happening ke změně názvu ulice Maria Kotrby, uskuteční se přímo na ulici, která již nese umělcovo jméno. Jedná se o ulici mezi restaurací Brasserie Avion a budovou Brillovka. Slavnostní odhalení nového názvu ulice se uskuteční v 18 hodin, program však startuje už v 15 hodin.
   Mezinárodní hudební festival Božská flétna se koná od pátku 4. do neděle 6. října. Do Janíkovy stodoly, kostela Svaté Anny a do kostela Všech svatých se již potřetí sjedou světoví interpreti ve hře na Panovu flétnu. Programy začínají v pátek v 19.00, v sobotu ve 14.30 a v neděli ve 14 hodin.
   V sobotu 5. října 2019 se v Rožnově koná Den architektury. Letos tématem umělecké (výtvarné) intervence v architektuře, i s ohledem na výročí 60 let od úmrtí malíře Jana Kobzáně. Den architektury odstartuje ve 14 hodin srazem před poštou na Náměstí míru a program je zajištěn až do nočních hodin. Po celý den budou mít účastnící akce poslední možnost prohlídky výstavy Marius Kotrba 60, která končí právě v sobotu.
   V Rožnově jsou k vidění také další výstavy. Výstava s názvem „Téčko“ mapuje 33 let nabídky kultury v Rožnově pod Radhoštěm pod taktovkou T klubu – kulturní agentury a organizovanou z budovy T klubu. Výstava začíná ve čtvrtek 3. října a potrvá do pondělí 6. ledna 2020, kdy se od 17 hodin uskuteční dernisáž v Galerii Na Radnici v budově MěÚ na Masarykově náměstí. Výstava je otevřena pondělky a středy od 8 do 17 hodin, úterky, čtvrtky a pátky od 8 do 14 hodin. V budově Sušák ve Valašském muzeu v přírodě se koná výstava Ludmily Vaškové s názvem Sbírání v zahradě a v Galerii Crears od středy 2. října probíhá společná výstava dvou umělců Stefana Milkova a Pavla Formana s názvem Avalonman.
   Až do poloviny října můžete zajít v Rožnově také na Jurkovičovu rozhlednu, a to denně od 9 do 17 hodin.
   Kompletní kalendář akcí, ale také například webkamery z města i okolí, informace k parkování ve městě a další důležité informace o akcích a atraktivitách Rožnova, najdete na turistickém webu města www.visitroznov.cz.
Marek Havran, MěÚ Rožnov p. R.