Víkend v Rožnově: Muzika ve Vrátnici, Ovčácký den i farmářské trhy
Víkend v Rožnově: Muzika ve Vrátnici, Ovčácký den i farmářské trhy

Rožnov - Zajímavá muzika v hudebním klubu Vrátnice, Ovčácký den na Valašsku i další z farmářských trhů. Taková je nabídka akcí o druhém červnovém víkendu v Rožnově pod Radhoštěm.
   Hudební klub Vrátnice hostí v pátek 14. června další zajímavou hudební sestavu. Jedná se o hudební seskupení Hurricane Party. Jedná se o projekt, který zastřešují RickoLus s Bleubirdem, které jste oba mohli vidět naživo v „Téčku“. Tentokrát v projektu Hurricane Party spojují své přednosti – písničkářství a rap a přidávají absolutně hitový taneční feeling. Předskakovat bude domácí Kultra!, která to v nové sestavě válí a předvede styl Punk’n’bass’n’disco’n’roll.
   V sobotu 15. června se v Rožnově konají dvě zajímavé akce. Od 10 hodin startuje na Střední školy zemědělské a přírodovědné v Rožnově pod Radhoštěm Ovčácký den na Valašsku. Jedná se o akci, která má již více než desetiletou tradici. Jejím cílem je prezentace venkova, zemědělského školství, chovu ovcí a skotu, ochutnávky, ale také například prodej produktů valašských či slovenských specialit, ukázky zachování a rozvíjení kulturních tradic a zemědělství na Valašsku, vše kolem chovu ovcí, koz a skotu na Valašsku. Prvních deset ročníků se uskutečnilo v obci Prlov na Vsetínsku. Letos již potřetí za sebou se bude konat akce v Rožnově pod Radhoštěm, a to v prostorách Střední školy zemědělské a přírodovědné v Rožnově pod Radhoštěm.
   Ve stejný den, tedy v sobotu 15. června, se konají v Rožnově také druhé letošní farmářské trhy (od 10 do 17 hodin). Na pěší zóně u Společenského domu (oficiálně to je ulice Palackého) na vás čeká prodej farmářských a spřízněných produktů od lokálních producentů. Bude možné nakoupit drůbež z farmy, mléčné výrobky, med a další.
   Kompletní kalendář akcí, ale také například webkamery z města i okolí, informace k parkování ve městě a další důležité informace o akcích a atraktivitách Rožnova, najdete vždy na turistickém webu města www.visitroznov.cz.
Marek Havran, MěÚ Rožnov p. R.