Velikonoce na vsetínském zámku jsou tady
Velikonoce na vsetínském zámku jsou tady
velikonoce na zamku vsetin 2018 foto: Muzeum regionu Valašsko

Vsetín - Pestrou mozaiku tradic a zábavy spojenou s obdobím šmigrustu nabídne oblíbená akce Muzea regionu Valašsko s názvem Velikonoce na zámku, kterou hostí v neděli 7. dubna zámek Vsetín. Začátek je ve 14 hod., příchozí si budou moci v rámci jednoho vstupného prohlédnout i všechny zdejší výstavy, expozice a další lákadla, včetně vyhlídky na věži.
   Program Velikonoc na zámku je jako obvykle velmi nabitý. Budete si moct upléct vlastní tatar, podívat se, jak nazdobit kraslice různými technikami a některé z nich si i vyzkoušet, pochutnat si na tradičních dobrotách nebo nakoupit na velikonočním jarmarku. Na děti čeká jarní pohádka v podání Divadélka Leonka, tvořivé dílny či velikonoční pátračka o kraslice. Chybět nebude ani ukázka drátenického řemesla nebo živá zvířátka. Dětský folklorní soubor Vranečka z Nového Hrozenkova předvede tradiční velikonoční pásmo, k poslechu a třeba i tanci zahraje cimbálovka Malá Kotula. „Tečku za celou akcí udělá vynášení Mařeny do řeky Bečvy, prastarý zvyk symbolizující ukončení období zimy. Proto všechny srdečně zveme, aby spolu s námi oslavili nástup jara a Velikonoce touto akcí připomínající tradice našich předků, která patří k nejoblíbenějším akcím našeho kulturního kalendáře,“ pozvala hlavní organizátorka akce Mgr. Milada Fohlerová.
   Muzeum regionu Valašsko pro vás připravilo k Velikonocům i další akce. Na vsetínském zámku například můžete zhlédnout výstavu kraslic, zámek Lešná u Val. Meziříčí zve od soboty 13. do pondělí 22. dubna (včetně) na výstavu plnou velikonočních tradic a krásných květinových aranžmá Velikonoce na zámku. Více na www.muzeumvalassko.cz.
Jiří Koňařík, tiskový mluvčí Muzeum regionu Valašsko, p. o.