Ve Zlíně se u příležitosti svátku sv. Valentýna uskuteční Týden manželství, nabídne zajímavé akce
Ve Zlíně se u příležitosti svátku sv. Valentýna uskuteční Týden manželství, nabídne zajímavé akce
Plakát.

Zlínský kraj - V týdnu od 11. do 17. února bude pod záštitou hejtmana Jiřího Čunka probíhat Národní týden manželství ve Zlíně. Přinese řadu aktivit ke zlepšení kvality soužití manželů či partnerů, kteří se teprve na manželský slib připravují.
   Jednou z nich bude přednáška kadeřníka a jáhna Jana Špilara na téma Jak ochránit své manželství před různými vnějšími i vnitřními vetřelci. Uskuteční se 16. února od 9:00 ve foyer 14I15 Baťova institutu ve Zlíně a záštitu nad ní převzala radní Zlínského kraje Michaela Blahová, zodpovědná za sociální záležitosti, rodinnou politiku a neziskový sektor.
   „S radostí přebírám záštitu nad touto milou akcí. Je to určitě velmi vhodný způsob, jak oslavit svátek sv. Valentýna, protože na vztazích manželských a partnerských je zapotřebí neustále pracovat a pořád se snažit o zlepšení vzájemné komunikace, pochopení pro druhého i schopnosti odpouštět a vidět na protějšku především jeho dobré stránky,“ řekla radní Michaela Blahová.
   Během celého Týdne manželství ve Zlíně budou moci ti, kdo se zaregistrují na webu www.manzelstvivezline.cz, získávat bezplatné SMS s námětem, jak v daný den svou „polovičku“ potěšit a co konkrétního udělat pro zlepšení vztahu. V kavárně Adria Grande ve Zlatém jablku Zlín dostanou zdarma kávu manželské páry, které se netají tím, že k sobě patří.
   V krajské knihovně Františka Bartoše bude připraven koutek knih s manželskou a rodinnou tematikou.
   „Rádi bychom povzbudili ty, kdo se do manželství chystají vstoupit nebo už jsou svoji, aby v tomto týdnu zvláštním způsobem investovali do svého vztahu, který si to jistě zaslouží. Je naivní si myslet, že se nám podaří vymýtit všechny rozvody. Ale přinejmenším to naše manželství může být bezpečným místem, kde platí slib lásky v dobrém i zlém, který jsme si dali a o kterém víme, že sliby nejsou chyby,“ uvádějí organizátoři z Nadačního fondu Credo.
   Týden manželství ve Zlíně se koná v týdnu svátku sv. Valentýna již po páté a je součástí Národního týdne manželství, který je v ČR letos organizován třináctým rokem. Veškeré další informace jsou na webu www.manzelstvivezline.cz.
Mgr. Helena Mráčková, Krajský úřad Zlínského kraje