Vánoční strom na valašskomeziříčském náměstí rozsvítí v pátek 7. prosince
Vánoční strom na valašskomeziříčském náměstí rozsvítí v pátek 7. prosince
foto: Renata Votrubová.

Val. Meziříčí – Město Valašské Meziříčí rozsvítí svůj vánoční strom v pátek v 17 hodin na Mikulášský jarmark. Spolu s tím odstartují tradiční vánoční trhy v centru města, které budou trvat až do 24. prosince. Po celý advent je připraven bohatý kulturní program.
   „Advent je krásným obdobím očekávání Vánoc. Přijďte si ho vychutnat na valašskomeziříčské náměstí. Užít si tradiční vánoční trh s dobrým jídlem, pitím, řemeslnými výrobky a bohatý kulturní program,“ zve na vánoční program místostarostka města Yvona Wojaczková (ANO). 
   Mikulášský jarmark začne už v devět hodin prodejem adventní polévky v režii místní Charity. V 14.30 hodin pak na náměstí slavnostně vyhlásíme výsledky soutěže O nejkrásnější vánoční ozdobu, které vyrobí děti z mateřských a základních škol z Valašského Meziříčí a mikroregionu Valašskomeziříčsko-Kelečsko.
   Páteční kulturní program na podiu nabídne v 16.30 a 17.45 hodin kapela Alfa Band, která zahraje k poslechu i tanci největší české a také světové hity.
Vánoční strom se slavnostně rozzáří v 17 hodin. O jeho rozsvícení se postará starosta města Robert Stržínek společně s místostarostkami Yvonou Wojaczkovou a Zdislavou Odstrčilovou. Děti se pak mohou těšit na bohatou Mikulášskou nadílku a čerty z Valašské Polanky.
   Rozsvícení vánočního stromu ve Valašském Meziříčí letos finančně podpořila i společnost ČEZ. „Díky jejímu příspěvku město mohlo rozšířit kulturní program pro děti a obohatit náměstí o tradiční vánoční ozdoby,“ prozradila místostarostka Yvona Wojaczková (ANO).  
   Na náměstí opět vyrostou dřevěné stánky, v nichž budou prodejci nabízet tradiční vánoční zboží a občerstvení. Prodávat se budou například trdelníky, pečené kaštany, medovina, svařené víno, horký punč a mnoho dalšího.  
   Prostor náměstí oživí stejně jako v uplynulých letech dřevěný betlém a především vánoční kluziště. To svůj provoz zahájí už v sobotu 1. prosince a jeho fungování je naplánováno do soboty 29. prosince, vždy v době od 10 do 21 hodin. Bruslení bude zdarma. 
   Podrobný vánoční program je k dispozici na www.valasskemezirici.cz nebo www.kzvalmez.cz.
Ing. Renata Votrubová, tisková mluvčí MěÚ Val. Meziříčí