Advent  v Rožnově přinese řadu akcí
Advent  v Rožnově přinese řadu akcí
Plakát.

Rožnov - Advent je za dveřmi a také letos je v Rožnově pod Radhoštěm na toto předvánoční období připraven zajímavý a pestrý program plný tradičních, ale také nových zajímavých akcí. S dětmi můžete zamířit na slavnostní rozsvícení vánočního stromu, zastavit se na grog či svařák, nebo jen tak poklábosit a nasát atmosféru na náměstí lze na premiérových Vánočních trzích, a nebo upřednostníte tradiční dvoudenní Vánoční jarmark ve Valašském muzeu v přírodě. A pokud máte rádi adventní koncerty, zpívání koled nebo krásné muzejní akce Večer při svíčkách a Živý betlém, i vy si přijdete na své. V Rožnově pod Radhoštěm si každý užije pohodou atmosféru blížících se vánočních svátků.
   Tradiční rozsvícení vánočního stromu, které se koná vždy v pátek před první adventní nedělí, se uskuteční 30. listopadu od 16.30 hodin na Masarykově náměstí. Připraven bude doprovodný program, tvořivá dílna pro děti i nezbytné občerstvení.
   V neděli 2. prosince odstartuje v kostele Všech svatých série čtyř adventních koncertů rožnovské Základní umělecké školy a hostů, kromě třetí adventní neděle (14.30) se vždy začíná v 16.30 hodin.
Ideální možností zastavit se v předvánočním shonu, načerpat energii a nasát předvánoční atmosféru budou Vánoční trhy od 10. do 14. prosince, doplněné o akci Česko zpívá koledy ve středu 12. prosince od 18 hodin. Na krásně vyzdobeném Masarykově náměstí bude po pět dní k dostání tradiční jarmareční zboží, ochutnáte grog, punč, medovinu či svařené víno. Každý den trhů jsou v podvečer hudební vystoupení (mimo jiné Docuku, Navalentym nebo Vypsaná fixa), zapojí se také žáci místních základních škol.
   Na trhy plynule naváže dvoudenní Vánoční jarmark ve Valašském muzeu v přírodě, který se uskuteční v Dřevěném městečku v sobotu 15. a v neděli 16. prosince. Zde vás čeká nejen nabídka dárků z dílen lidových výrobců, ale také koledování, obchůzky lucek a čertů a otevřené expozice ve Valašské dědině. Kromě Vánočního jarmarku, který každoročně navštíví až deset tisíc lidí, ve Valašském muzeu připravili také další oblíbené vánoční programy, jako například Večer při svíčkách (2. prosince), Mikulášský podvečer (5. prosince), Živý betlém (22. - 23. prosince) nebo Štěpánskou koledu (26. prosince).
   Nabídku vánočních programů v Rožnově pod Radhoštěm každoročně doplňuje Ledové království. Jednadvacátý ročník mezinárodního sochařského symposia se uskuteční od 15. prosince do 24. února příštího roku a opět přinese neopakovatelnou sestavu soch tesaných z ledu a sněhu. Chybět nebude občerstvení a doprovodný program pro malé i velké.
   Předvánočním časem vás spolehlivě provede letáček „Advent v Rožnově pod Radhoštěm 2018“, ve kterém najdete všechny zajímavé akce pěkně pohromadě. Letáček je k dostání zdarma v Turistickém informačním centru na Masarykově náměstí, ale také v rožnovských hotelech nebo třeba v pivních lázních.
Mgr. Tomáš Gross, tiskový mluvčí MěÚ Rožnov p. R.