Vánoční jedle již je na Masarykově náměstí. Rozsvítí se v pátek 29. listopadu
Vánoční jedle již je na Masarykově náměstí. Rozsvítí se v pátek 29. listopadu

Rožnov - Rožnovské Masarykovo náměstí od pondělí 25. listopadu zdobí vánoční strom. Po několika letech nadvlády smrku, se tentokrát jedná o zhruba desetimetrovou jedli, kterou městu věnoval pan Mandula z rožnovské městské části Rybníčky. Slavnostní rozsvícení vánočního stromu a také rozsvícení Betlému karpatského lidu se uskuteční v pátek 29. listopadu od 16.00 hodin, samotný akt rozsvícení je plánován cca. na 17.10 hodin.
   Rozsvícení vánočního stromu a spolu s ním i Betlému karpatského lidu je v Rožnově tradiční součástí předadventního kalendáře. V letošním roce se desetimetrová jedle poprvé rozsvítí v pátek 29. listopadu. V rámci doprovodného programu, připraveného T klubem – kulturní agenturou, se můžeme těšit na hudební nadílku Gábiny a Katky. Děti si mohou přinést také své napsané vánoční přání. Odesílat se bude Ježíškovi andělskou poštou. Samotný akt rozsvícení vánoční strom se rozsvítí cca. v 17.10 hodin. Ještě předtím mohou děti zamířit na hlavní budovu MěÚ na Masarykově náměstí na vánoční tvořivou dílnu. Ta bude otevřena od 16.00 do 17.30 hodin a její součástí bude zdobení perníčků a výroba vánočních ozdob – andílků, svícínků a dárkových tašek. Celá páteční akce začíná už v 16 hodin, samotný akt rozsvícení je plánován cca. na 17.10 hodin.
   Při rozsvícení stromu se rozžhne 24 světelných girland, které obsahují celkem 4800 LED diod. Kromě vánočního stromu je součástí výzdoby Masarykova náměstí také 107 prvků převěsů a girland, které budou pověšeny po celém obvodu náměstí a jejich rozvěšování již začalo. Vánoční osvětlení ozdobí také ulici Lázeňskou a lávku pro pěší u Společenského domu, spuštěno bude všechno souběžně s rozsvícením vánočního stromu v pátek 29. listopadu.
Marek Havran, MěÚ Rožnov p. R.