Valašské záření dětem
Valašské záření dětem
foto: DK Vsetín

Vsetín - Na Valašském záření 2019 si na své přijdou také děti. Jednadvacátý ročník multižánrového festivalu dětem nadělí divadélko, tancohrátky, pohádky v kině, zábavní atrakce a další.
   O páteční dopolední program a workshopy pro děti se již tradičně bude starat Alcedo – středisko volného času Vsetín. Na pódiu na Dolním náměstí nejprve svá hudební a taneční představení předvedou vsetínští předškoláci i ti školou povinní. Od 14 hodin se budou prezentovat mladí umělci ze Základní umělecké školy Vsetín a ZUŠ Kostka. Po nich se již bude připravovat rozverný Kabaret Divadla Scéna Zlín s představením „Tůdle nůdle aneb rošťačíme s dětmi“.
   V programu 21. Valašského záření by vám neměl uniknout ani koncert teenagerovské kapely Docela, kteří zahrají a zazpívají pořádné rockové a popové pecky.
   Jste-li sportovně založení, pak neváhejte přijít v sobotu v 9.30 hodin na Svárov podpořit „Vsetínské bojové sporty a taneční vystoupení“. Hudebně-pohybový program pro děti „Culinka a tancohrátky“ společně s vystoupením dětských folklorních souborů Malá Jasénka a Vsacánek rozhýbou a rozezpívají sobotní odpolední scénu jak na Dolním náměstí, tak na Svárově.
   V rámci doprovodného programu si můžete s dětmi zamlsat na jarmarku, vyzkoušet zábavní atrakce, procvičit své mozkové závity při návštěvě interaktivní výstavy IQ Play ve foyer kina Vatra nebo si zajít na film. Vybírat můžete z titulů jako „Spider-Man: Daleko od domova“, „Čertí brko“ nebo „Tajný život mazlíčků 2“.
Mgr. Klára Blažková, PR Manager Dům kultury Vsetín s r. o.