Valašské Velikonoce ve Vsetíně nabídkou jarmark i kulturu
Valašské Velikonoce ve Vsetíně nabídkou jarmark i kulturu
foto: DK Vsetín

Vsetín – Začátek velikonočních svátků Vsetíňanům zpříjemní tradiční jarmark s bohatým programem nazvaný Valašské Velikonoce. Prodejní stánky se na vsetínském Dolním náměstí objeví na Zelený čtvrtek 14. dubna. Od deváté hodiny ranní bude kromě oblíbeného jarmarku návštěvníky bavit gajdoš, kouzelník nebo folkloristé ze Vsacanu.

Velikonoční jarmark bude na náměstí po celý den nabízet regionální farmářské produkty, květiny, koření, velikonoční dekorace i další velikonoční zboží. Jarmark budou doprovázet různorodá kulturní představení. „Již tradičně v dopoledním programu Valašských Velikonoc vystoupí gajdoš Petr Sovják se svými valašskými písněmi,“ prozradila produkční ze vsetínského Domu kultury Eva Hennelová. Od deseti hodin se pak mohou návštěvníci těšit na vystoupení kouzelníka. „Zejména děti potěší Velikonoční kouzlení s populárním kouzelníkem Jirkou Hadašem,“ představila další bod programu Eva Hennelová.

Součástí odpoledního programu budou také swingové rytmy v podání akustického hudebního uskupení. „V 15 hodin na náměstí vystoupí Vsetíňanům dobře známý Stanley Dixie Street band,“ přiblížila Hennelová. Tradiční Velikonoce na Valašsku pak připomene svým vystoupením i folklorní soubor Vsacan od 16 hodin.

Zajímavý program bude připraven také pro rodiny s dětmi a milovníky turistiky. V turistickém informačním centru si budou moci zájemci vytvořit zapichovátka z drátků a korálků, zvířátka z ovčí vlny nebo vyzkoušet malování vajíček a pletení tatarů. Kdo bude chtít vyrazit do přírody, může se přidat k příjemné jarní procházce doplněné o kvízy a informace o velikonočních tradicích na Valašsku.

V prodejních stáncích bude možné nakupovat až do 17 hodin.
Vstup na Valašské Velikonoce je zdarma.

Veronika Ježíková, Dům kultury Vsetín