V Rožnově začíná filmový festival Jeden svět
V Rožnově začíná filmový festival Jeden svět

Rožnov - V Rožnovském kině Panorama dnes začíná 21. ročník mezinárodního filmového festivalu o lidských právech Jeden svět. V průběhu čtyř festivalových dnů mohou zájemci zhlédnout celkem 12 projekcí.
   Od pondělí 8. dubna do čtvrtku 11. dubna proběhne v Rožnově pod Radhoštěm 21. ročník mezinárodního filmového festivalu Jeden svět. „Rožnov je spolu s Uherským Hradištěm, Vsetínem a Zlínem jediným městem ve Zlínském kraji, kde festival probíhá. Promítáme nejen pro širokou veřejnost, ale o promítání mají zájem tradičně i školy. V Rožnově pod Radhoštěm převzal nad festivalem záštitu starosta města Radim Holiš,“ uvedl ředitel T klubu – kulturní agentury Jakub Sobotka.
   Letošní ročník festivalu hledá, co nás spojuje. A mezi témata patří například identita, jistota, bezpečí.
   „Dokumentární filmy promítané v rámci letošního ročníku přináší příběhy často ze vzdálených koutů světa, příběhy lidí, se kterými na první pohled nemáme nic společného. My ale chceme ukázat, že i vzdálené příběhy nám mohou být blízké, že se nás týkají a můžeme se z nich poučit nebo se s nimi ztotožnit,“ vysvětluje ředitel festivalu Ondřej Kamenický.
Mgr. Tomáš Gross, tiskový mluvčí MěÚ Rožnov p. R.