V Lešné u Meziříčí vystoupí hudebnice Solvana. Její hudba léčí tělo i duši
V Lešné u Meziříčí vystoupí hudebnice Solvana. Její hudba léčí tělo i duši
foto: archiv Jiřiny Vašinové

Lešná – Jemné tóny lyry a křišťalových mís hudebnice Jiřiny Solvany Vašinové (na snímku) se ponesou v pátek 11. srpna parkem zámku Lešná u Valašského Meziříčí. Koncert nabídne spojení hudby, léčebné meditace a příjemného prostředí historické památky. V případě nepříznivého počasí se akce koná uvnitř zámku. Vstupenky lze koupit v předprodeji.

Jiřina Solvana Vašinová vystoupila v areálu lešenského zámku už loni a její vystoupení na křišťálové mísy tehdy přilákalo desítky příznivců meditativní hudby. „Tentokrát zahraje i na lyru, která něžně otevře příběh vaší duše, a křišťálové mísy vše srovnají a naladí do přítomného okamžiku. Přijďte si poslechnout hudbu, která napomáhá hluboké harmonizaci člověka na úrovni energetické, duševní i fyzické, takže dokáže vyléčit duši i tělo,“ pozvala kurátorka akce Eva Friedlová z pořádajícího Muzea regionu Valašsko a dodala: „Během koncertu můžete sedět i ležet, a tak si s sebou určitě vezměte vlastní podložku, případně polštář a deku. Vhodné je také pití, nejlépe voda ve skleněné láhvi.“

Vstupné na koncert je 250 Kč. Předprodej probíhá na zámcích Lešná u Valašského Meziříčí a Kinských ve Valašském Meziříčí. Pro bližší informace či rezervace volejte na tel. 734 420 009. Více také na www.muzeumvalassko.cz nebo Facebooku @muzeumregionuvalassko.

Jiří Koňařík, propagační pracovník Muzea regionu Valašsko