Umělecká fakulta ve Zlíně slaví kulatiny. Chystá výstavu, koncert i Homecoming
Umělecká fakulta ve Zlíně slaví kulatiny. Chystá výstavu, koncert i Homecoming
foto: archiv FMK UTB

Zlínský kraj – Fakulta multimediálních komunikací UTB ve Zlíně byla založena v roce 2002. Nyní zde studuje téměř 1200 nadaných umělců. Během dvaceti let úspěšně odpromovalo přes 6 tisíc absolventů - talentovaní designéři, fotografové, filmaři a marketingoví specialisté. Co všechno nebude chybět na podzimních oslavách 20. narozenin?
Během podzimních oslav připravuje fakulta výstavu ve dvou zlínských galeriích, venkovní koncerty i slavnostní galavečer v industriálním areálu bývalého Svitu.

„Pro dvacetileté výročí fakulty připravujeme program, který zaujme jak současné studenty i naše absolventy, tak i veřejnost. O tom, co se tvoří na jednotlivých ateliérech, si mohou návštěvníci udělat obrázek na výstavě Dvacet let FMK, nebo přijít na koncert přímo před fakultu v centru města,“ pozval na oslavy dvacetin děkan fakulty Josef Kocourek.

Výstava Dvacet let FMK bude slavnostně zahájena v úterý 20. září 2022 v univerzitní galerii G18 v nové budově UTB u MHD zastávky Školní. Pokračovat bude v Krajské galerii výtvarného umění ve Zlíně. Návštěvníci se mohou těšit na videomapping na platformě 14|15 BAŤŮV INSTITUT, který začne ve 21.00 hodin.

Ve čtvrtek 22. září se chystá slavnostní galavečer v továrním areálu Svit. Tady budou oceněni pedagogové, kteří v uplynulých 10 letech nejvýrazněji přispěli k rozvoji fakulty. V pátek 23. září pak v podvečer proběhne před fakultou Homecoming bývalých absolventů, jehož součástí bude i hudební vystoupení Ventolina.

Více informací a kompletní program oslav dvacátého výročí Fakulty multimediálních komunikací UTB ve Zlíně je na webových stránkách www.fmk.utb.cz.

Zuzana Gregůrková