Udržitelnost aneb jak šetřit přírodu
Udržitelnost aneb jak šetřit přírodu
foto: TKA

Rožnov - Středa 24. ledna 2024 - 17:00 -Villa Rosenaw

Udržitelnost je velké téma posledních let a tento trend mění snad každé odvětví včetně dopravy, obchodu i průmyslu. Lidé i firmy se chtějí podílet na celkovém zlepšení životního prostředí a i díky tomu vzniká čím dál více lokálních značek ať už je to Levandule Chodouňská nebo Just Love.

O tom, jak je důležité využívat přírodní zdroje šetrně, si bude povídat Kateřina Haring tentokráte s trojicí dam: Kateřinou Kupkovou (generální ředitelkou spol. Lenzing Biocel Paskov), Helenou Neumannovou (zakladatelkou a majitelkou Levandulového údolí) a Zuzanou Melicharovou (majitelkou módní značky JUST LOVE).

Kateřina KUPKOVÁ je viceprezidentkou Svazu průmyslu a dopravy ČR a generální ředitelkou severomoravské firmy Lenzing Biocel Paskov, která ročně vyrobí viskózové buničiny za pět miliard korun. Původně finanční auditorka, kariéru začínala u velké čtyřky v Ernst & Young. Před jednadvaceti lety ale nastoupila jako manažerka controllingu do celulózky v Paskově a za dvě dekády tam vystoupala až na post nejvyšší – řízení celé společnosti.

Helena NEUMANNOVÁ původně zdravotní sestra, vystudovaná naturopatka, se našla v moderním bylinkářství a propadla levanduli. Majitelka Levandulového údolí pěstuje tuto bylinu v bio kvalitě a nedá na její léčivé účinky dopustit. Zvláště když jsou podloženy i odbornými studiemi VŠCHT, které potvrdily unikátní vlastnosti Levandule Chodouňské, pěstované na vápencových mořích Barrandien geoparku.

Zuzana MELICHAROVÁ studovala v Čechách a Japonsku, pracovala v bankovním sektoru a následně sbírala zkušenosti v oblasti médií, prémiových produktů a e-commerce. Jako zásadní vidí svoji zkušenost matky, která jí zlepšila řadu manažerských i ryze lidských dovedností( a taky ji naučila počítat do deseti).

Láska k módě ji provázela odjakživa, ale až v roce 2021 se rozhodla pro splnění svého snu a vydala se do Mongolska za kašmírskou kozou. Ve stejném roce založila JUSTLOVE na principech transparentnosti aneb zákazník by měl vždy vědět, odkud pochází oblečení, které nosí.

Kateřina HARING je podnikatelka, viceprezidentka pro Evropu celosvětové asociace podnikatelek a manažerek FCEM (Femmes Chefs D´Entreprises Mondiales), od roku 2016 do dubna 2022 byla prezidetkou prezidentkou ČMAPM (Českomoravské asociace podnikatelek a manažerek), nyní je její čestnou prezidentkou. Je ambasadorkou světového dne podnikání žen a kampaně Choose Women. Forbes žebříček ji řadí na 185.místo nejvlivnějších žen Česka. Je majitelkou společnosti Dynamic Group, která zrealizovala stovky projektů na 5-ti kontinentech a stala se leadrem v oboru výstav a veletrhů v segmentu leteckého a zbrojního průmyslu v ČR. Na INFO.CZ má podcast Podnikatelka, kde představuje příběhy inspirativních žen v byznysu.

Vstupné: 150 Kč. Předprodej od 19. 12. v sídle Téčka, TIC nebo online na www.tka.cz.

Akce se koná za podpory FINEST INVEST a.s.

TKA