Týdenní Vánoce na náměstí v Rožnově zakončí AG FLEK
Týdenní Vánoce na náměstí v Rožnově zakončí AG FLEK
foto: Jakub Sobotka

Rožnov - Masarykovo náměstí se v týdnu od 9. do 13. prosince zaplní vánoční atmosférou. V průběhu dne je čas pro setkávání a ochutnávání kulinářských dobrot. V podvečerních hodinách začíná kulturní program. Řada vystoupení, koncertů, filmových projekcí a zábavy umocněná nádhernou vánoční výzdobou, betlémem a vánočním stromem.
   „Rožnov je pro vánoční čas specifické místo. Trhy ve Valašském muzeu v přírodě mají dlouholetou tradici, jsou hojně navštěvovány jak obyvateli města, tak turisty. Na Masarykově náměstí bychom rádi vytvořili novou tradici předvánočních setkání, příjemné atmosféry a atraktivního kulturního programu určeného především pro obyvatele města,“ vysvětluje Jakub Sobotka ředitel TKA kulturní agentury.
„Připravili jsme pestrý program, každý den jiný žánr. Těšit se můžete na indie rockery Fred Madison, cimbálovku Valašsko, film Yesterday, vystoupení dětí, stánky s občerstvením a v neposlední řadě tradiční „Česko zpívá koledy“. V pátek vše vyvrcholí koncertem Věrky Faldýnové a skupiny AG Flek,“ upřesňuje dramaturg Pavel Jakubík.
   Skupina AG Flek patří ke stálicím české folkové scény už od svého založení v roce 1977. Stylem se dnes blíží k popu a šansonu, nezaměnitelná je poetika textů a jemný výraz protagonistů. Skupinou se mimo jiné za ty roky protáhli známí hudebníci jako Vlasta Redl, Radek Pastrňák, Richard Kroczek ml. a Milan Nytra. V současné době vystupují v sestavě Blanka Táborská, Ivo Viktorin, Karel Markytán, Josef Šobáň, Michael Vašíček a David Velčovský. Na pódium na Masarykově náměstí se dostanou v 18:00 hodin, předtím si budete moci poslechnout mladou talentovanou rožnovskou zpěvačku Věrku Faldýnovou s doprovodnou kapelou. Její koncert v klubu Vrátnice na křtu debutního CD byl skvělý, ve venkovních prostorech na to dozajisté naváže.

Kompletní program:
Pondělí 9. prosince – Baví nás naše děti
16.30 h – pásmo žáků rožnovských základních škol
18.00 h – Rocková ZUŠka
Úterý 10. prosince – Zimní kino 
17.00 h – pásmo krátkých filmů pro děti 
18.00 h – Yesterday (hudební komedie Dannyho Boylea)
Středa 11. prosince – Česko zpívá koledy
16.45 h – představení letošních přírůstků Rožnovských malých tisků
17.00 h – cimbálová muzika Valašsko
18.00 h – Česko zpívá koledy
Čtvrtek 12. prosince – hudební párty v péřovkách
16.30 h – koncert skupiny Fred Madison
17.45 h – DJ Ruďas
Pátek 13. prosince – Vánoční koncert
16.45 h – Věrka Faldýnová s kapelou
18.00 h – koncert skupiny AG Flek
Jakub Sobotka, ředitel TKA