Tři tenoři rozezní mramorový sál Zámku Vsetín v pořadu Opera Gentleman
Tři tenoři rozezní mramorový sál Zámku Vsetín v pořadu Opera Gentleman
foto: DK Vsetín

Vsetín – Dům kultury Vsetín srdečně zve na již druhý koncert z letošního Cyklu komorních koncertů, který nabídne vystoupení tria vynikajících pěvců s programem Opera Gentleman. Tři tenoři předvedou operní a operetní melodie, belcanto i nejznámější světové písně v úterý 20. února od 18:30 v mramorovém sále vsetínského zámku. Koncert tradičně otevře svým vystoupením žák jedné ze vsetínských základních uměleckých škol.

„Máme radost, že se nám podařilo v letošním komorním cyklu zprostředkovat také koncert populárních Tří tenorů. Umělci jsou velmi vytížení, přesto do svého nabitého programu zařadili i únorové vystoupení ve Vsetíně,“ láká na jedinečnou možnost poslechnout si Tři tenory Eva Hennelová, dramaturgyně Cyklu komorních koncertů. Umělecké trio tvoří Juraj Nociar, sólista opery Národního divadla Moravskoslezského, a dva tenoři Pražského filharmonického sboru Ján Kostelanský a Miloslav Pelikán. Klavírní doprovod zajistí Lenka Navrátilová, sólistka Pražského filharmonického sboru.

Program nazvaný Opera Gentleman jistě potěší všechny milovníky klasické hudby. V průběhu večera zazní díla F. Lehára, E. Kalmana, J. Strausse, R. Wagnera, G. Pucciniho, G. Verdiho a dalších. „Protože v letošním roce 2024 oslavujeme Rok české hudby, v programu v podání Tří tenorů zazní také písně Bedřicha Smetany či Antonína Dvořáka,“ dodává Eva Hennelová. Koncert začne tradičně v 18:30 v mramorovém sále zámku Vsetín. Hudební entrée jako vždy zajistí vybraný žák ze ZUŠ Vsetín nebo ZUŠ Kostka.

Mgr. Veronika Ježíková, DK Vsetín