Soutěž pěveckých sborů Chrám i tvrz završí koncert Boni Pueri
Soutěž pěveckých sborů Chrám i tvrz završí koncert Boni Pueri

Vsetín – Vsetínský Dům kultury zve na tradiční soutěžní přehlídku sborového zpěvu a recitace Chrám i tvrz. Dvacátý sedmý ročník soutěže, která si klade za cíl prostřednictvím zpěvu a mluveného slova oslavit český jazyk a podpořit setkávání dětí a mladých lidí, se uskuteční po dvouleté přestávce v sobotu 2. dubna od 11 hodin ve velkém sálu Domu kultury. Vyvrcholením soutěže bude vystoupení chlapeckého pěveckého sboru Boni Pueri.

„Soutěž Chrám i tvrz je věnovaná české řeči jak v mluveném projevu, tak i v písni. Letos se z důvodu malého počtu přihlášených neuskuteční soutěž v uměleckém přednesu. O to víc se můžeme těšit na soutěž dětských pěveckých sborů,“ přiblížila Eva Hennelová z Domu kultury Vsetín. V letošním roce se zúčastní soubory nejen ze Zlínského kraje, ale také z kraje Olomouckého nebo Moravskoslezského. „Soutěž bude hodnotit renomovaná porota v čele s Milanem Chromíkem, sbormistrem Ostravského dětského sboru,“ dodala Hennelová.

Vyvrcholením soutěžního dne bude slavnostní vyhodnocení a také koncert hudebního hosta. „Jsme rádi, že vás můžeme pozvat na koncert světoznámého chlapeckého pěveckého sboru Boni Pueri,“ upřesnila Eva Hennelová. Koncert hradeckého chlapeckého sboru Boni Pueri pod vedením sbormistra Pavla Horáka se uskuteční po slavnostním vyhlášení v 16 hodin ve velkém sálu vsetínského kulturního domu.

Mgr. Veronika Ježíková, DK Vsetín