Literární a výtvarná soutěž připomněla 430. výročí narození J. A. Komenského
Literární a výtvarná soutěž připomněla  430. výročí narození J. A. Komenského
foto: Jiří Balát

Zlínský kraj – Výročí narození Jana Amose Komenského, které připadá na 28. března, připomněla literární a výtvarná soutěž určená žákům základních i středních škol ve Zlínském kraji. Tvůrci těch nejzdařilejších výtvorů byli ohodnoceni ve Sloupovém sálu Muzea J. A. Komenského v Uherském Brodě.

U příležitosti 430. výročí narození J. A. Komenského se v uherskobrodském muzeu v pátek 25. března uskutečnilo slavnostní vyhlášení výsledků literární a výtvarné soutěže. Tu vyhlásila Střední škola – Centrum odborné přípravy Uherský Brod a Město Uherský Brod pod záštitou radní Zlínského kraje Zuzany Fišerové.

„Zaměření soutěže přimělo děti se zamyslet nad životem jednoho z největších českých myslitelů, filosofů a spisovatelů, který si získal dobrou pověst i jako učitel. Děti o něm psaly básně, slohové práce a kreslily nádherné obrázky. Soutěž tak důstojně připomněla významné výročí narození Jana Amose Komenského,“ řekla Zuzana Fišerová, radní pro kulturu a školství, a pogratulovala všem účastníkům i výhercům soutěže, kteří byli oceněni věcnými dary.

Do soutěže se zapojili žáci 10 základních a středních škol ve Zlínském kraji. Vítězné práce můžete vidět a číst na výstavě ve foyer Domu kultury v Uherském Brodě. Více informací o soutěži najdete na stránkách https://www.copt.cz/

Adéla Čuříková, Krajský úřad Zlínského kraje