Soláň ovládne folklor, k ochutnání budou borůvkové dobroty
Soláň ovládne folklor, k ochutnání budou borůvkové dobroty
foto: www.hutisko-solanec.eu

Soláň – Soláň chystá na sobotu mezinárodní folklorní festival nazvaný Léto na Solání. Zájemci si budou moct pochutnat na haferovách dobrotách, tedy na pochoutkách z borůvek, řekl serveru Zlin.cz mluvčí Centrály cestovního ruchu Východní Moravy Zdeněk Urbanovský.
  Program začne v sobotu v 11:00 ve Zvonici, kde bude možné ochutnat haferové speciality. K tomu bude hrát cimbálová muzika Soláň. „Před polednem bude v přírodním amfiteátru vystoupení dětských souborů Malý Troják a Javorinka ze Slovenska,“ uvedl Urbanovský.
   Ve 13:00 se uskuteční slavnostní zahájení, po kterém bude následovat pořad Z pokladnice Soláně a Škola tance s folklorním souborem Soláň. V 15:00 budou na louce u Zvonice zpívat pěvecké soubory Karlovjanky, Krúžek štyř tet, Zpěvné triko a Horňácký mužský pěvecký sbor v pořadku Zpěvy na lúce. Potom se u památníku Jana Rokyty uskuteční komorní pořad Pocta Janu Rokytovi.
   V 17:15 je v plánu v amfiteátru pořad Radhošť na Solání a od 19:00 Obrázky z Javorníkov slovenského souboru Javorníček. Od 20:00 bude pořad strážnických folklorních souborů Danájek, Danaj, Žerotín a Demižón nazvaný Pravidla strážnického provozu. „Součástí festivalu bude opět tvořivá dílna pro děti a návštěvníci festivalu mohou také v galerii ve Zvonici vidět výstavu akademické malířky Jiřiny Hartingerové,“ uvedla vedoucí Informačního centra Zvonice Soláň Alena Vašutová.
Irena Frolová, Zlin.cz