Sobotní program rožnovské Vrátnice: Lyssa, Or, Chorobopop
Sobotní program rožnovské Vrátnice: Lyssa, Or, Chorobopop

Rožnov - Sobota 13. dubna - 19:30 - Vrátnice.
   Lyssa: Jeden z hlavních důvodů neustávajícího provozu Silver Rocket. Řídí se pachem tvýho těla, protože tvý tělo je pouhou loutkou v rukou zvuku, jehož drtivá síla se ve zlomu let změnila v lákavý bludiště pro skutečný dobrodruhy. V krystalech pradávnýho kosmu sice kdysi existovaly zárodky původních, jedinejch riffů, ale pak se jich surově zmocnila Lyssa a začala drze zkoumat každej jejich detail, načež je s pohrdáním nechala ostatním kapelám a sama postavila něco zcela výjimečnýho. Nejsem žádná nula. Mý poslední slova...
   Or: Co se stane, když se do kotle hodí několik bubnů, činely, otlučená kytara, přiměřeně nakřápnutá basa, pár zesilovačů, nějakej ten reprák, kabely, trsátka, efekty, mikrofon, jeden womanizer, jeden řezník a naklonovanej Kurt Cobain? Tihle kluci vypadaj, že neuměj do pěti počítat a jenom celej život zevlujou s pivem v ruce před rockovejma klubama, ale nenechte se zmást. Ovládaj všechno, co potřebuje homo sapiens v 21. století k důstojný existenci: kytara, basa a bicí přežijou i Keitha Richardse!
   A vystoupí i místní CHorobopop v sestavě: ctib_zpěv_kytara, keč_ zpěv_basa, zay_zpěv_kytara, dr. machine.
   Z recenzí: Dvě kytary, basa, bicí automat a tři zpěvy, léta osmdesátá a devadesátá dýchají na krk, no-wave řízlý rezatou břitvou, melancholická líbivost bez kýče. Chorobopop skládají písně naléhavé i lehce znepokojivé, nemusí křičet, aby byli slyšet. Označení „ne-pop“ přináší písničkovost i břitké slovní obraty, nesoucí trochu nihilismu i dravosti a chuti jednat. Chytlavé texty črtají sugestivní obrazy, přitom zůstávají civilní a nenucené. Záznamy všední existence, nadějných vyhlídek i krizí.
Michal Smrčina, Full Moon Zine (web 2018)
   Vstupné do 12. 4. 100 Kč, v den koncertu 130 Kč. Předprodej od 12. 3. v T klubu, TIC nebo online.
TKA